Alla inlägg under juni 2008

Av Jonsson-Dahl - 10 juni 2008 10:54

Idag var ingen av oss på bygget men Thomas föräldrar stod för byggandet idag. De gjöt plintarna till friggeboden. Rören kom ju ner igår så det var gjutningen kvar. Men det var ju inget fint väder så de fick gå ut mellan skurarna.

Av Jonsson-Dahl - 9 juni 2008 10:42

 Idag skulle det inhandlas saker till bygget som tak och annat nyttigheter.  Förrådsboden kom upp med golv och väggar. Plintarna till friggeboden kom i marken, eller rören grävdes ner det blir gjutning en annan dag.


Nu hade grävaren tagit bort stubbar både där husvagnen och förrådsboden ska stå. De drog ner husvagnen till tomten och ställde den på rätta stället. Det är här vi ska bo tills huset är inflyttningsklart någongång i oktober-november.


Det var en tuff dag men Thomas hade god hjälp av sina föräldrar. Carina är hemma i Ljusdal för mäklaren ska komma till henne imorgon.


Av Jonsson-Dahl - 8 juni 2008 10:34

Thomas har varit uppe i Dorotea och fixat lite och idag körde han och hans föräldrar ner förrådsboden som han pappa har gjort. Vi behöver någonstans att ha verktyg och annat i dels under bygget och dels i vinter i väntan på garaget.

De kom ner till ett regnigt Östersund, nu har det varit fint väder så länge så nu är väl sommaren slut...


De bodde kvar i husvagnen hos min kompis Mona, men grävaren hade lovat att gräva bort stubbarna så vi kan sätta husvagen på tomten.

Av Jonsson-Dahl - 2 juni 2008 09:31

Idag tänkte Carina ha en lugn dag med en cykeltur till tomten och Thomas tänkte jobba men så blev det inte. Thomas träffade grävaren på morgonen och han sa att vi var tvungna att staka ut tomten och garaget. Det trodde vi att kommunen gjorde, men så var det inte om man har en icke detaljplanelagd tomt.


Så vi åkte dit och började med garaget. Det är lättast, det är en fyrkant och som står i lod med tomtgränsen. Men det tog ändå lite tid för det ska stämma i alla hörn och även diagonalen.


Sen kom den största prövningen, att få ut huset. Ska ni bygga hus, bygg ett fyrkantigt! Vi har 8 hörn på huset och dessutom ska det stå snett på tomten. Bonden skulle komma och hjälpa oss att ta bort träden vi fällt så vi började med att staka ut huset från ingången till huset. Vi mätte, flyttade pinnar, mätte, flyttade pinnar, mätte, flyttade pinnar osv. Många gånger undrade vi "Var fan ska pinnarna stå?"


Till slut sa Carina att jag ville göra på ett annat sätt och Thomas kom på ytterligare ett sätt som vi valde att prova. Skulle inte det gå så skulle vi ta Carinas förslag. Till slut verkade som att huset stod på rätt ställe.


Vi firade med att äta lunch och sen då vi kom tillbaka hjälpte han oss att ta bort träden. Hade kört Frösön runt för att hitta en röd sprayfärg, var hittar alla klottrare sin färg?! Men till slut hittade vi och då vi kom tillbaka målade vi alla topparna på pinnarna så grävaren ska se dem bättre.


På sista bilden står Carina i köket. HJÄLP! vad litet det var, vi vet att det inte är stort men nu kändes det fjuttigt.

Av Jonsson-Dahl - 1 juni 2008 21:27

Jag ville att vi skulle köpa ett träd som vi skulle plantera när vi började bygga men det blev en hallonplanta.

Vi fick en planta av Alice som vi nu planterade och vattnade. Thomas snickrade sen en ram runt om så grävaren ser att han inte ska gräva där.


Tack för hallonet, Alice!

Av Jonsson-Dahl - 1 juni 2008 21:26

Thomas har alltid verktyg med sig och här är en samling av det som vi hade användning av idag

Ovido - Quiz & Flashcards