Alla inlägg den 23 juni 2008

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 20:34

Nu har vi hämtat en byrå i Ljusdal som vi satt in i förtältet, vi hämtade även lite trasmattor som vi la på marken. Vi ska jämna till marken där sen och lägga in en "gräsmatta". Vi ska även ta hit Thomas trädgårdsmöbler så då blir det ett riktigt bra uterum i förtältet

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 16:27

I natt stormade det så mycket att Thomas gick upp för att kolla om kantbalkarna var kvar...det gjorde dem som tur var! Men det visade sig att på något ställe hade kantbalken flygit iväg då det stormat!

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 16:00

Medan Thomas grävde avlopp började Carina med altanen på friggeboden, men stötte på patrull då det saknades bräder

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 14:52

Om ni undrar om vi gått upp i rök så är det inte så. Vi jobbar istället hela dagarna och vi bara äter och sover och jobbar. Föresten sover gör vi inte så mycket utan det är mest jobba.

Men snart är grunden lagd och då blir det bättre men då ska vi flytta till Thomas men vi får i alla fall sova fler timmar per natt hoppas vi!!!

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 11:26

Inte nog med att avloppet ska ut under kantbalkarna. Utan sen ska man pussla ihop dem. Vi ska ha avlopp både till toa, dusch och handfat i toan samt i vasken i verkstaden. Det gäller att få rätt lutning så det är inte bara att lägga ut dem.

Det gäller dessutom att få dem innanför de tänkta väggarna. Så det är mycket att tänka på.

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 09:51

En annan sysselsättning vi är bra på är att fylla och tömma bilar, släp och takboxar. I helgen var vi i Ljusdal och fyllde på och nu när vi skulle iväg och handla så fick vi ju tömma innan.

Men vi har fått en bra snits på det och Thomas kör med säckakärran (pirran på norrlänska, dock inte på skånska...) och Carina kör med rullebören (skottkärra på norrlänska) och sen går det som tåget.

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 08:46

Vi lägger mycket tid på shopping, och då inga vackra kläder utan kopplingar, rör, eltrådar, verktyg mm

Detta tar mycket tid, man ska hitta rätt och det gör vi ju inte i Östersund ännu. Vi vet inte heller allt vi ska ha så vi handlar varje dag känns det som...och det tar tid.

Idag, måndag, tog det mer än halva arbetsdagen med allt handlande! Det blir ju lite stressande när man vet att man har annat att göra men det ska ju inhandlas också...

Ovido - Quiz & Flashcards