Alla inlägg den 19 juni 2008

Av Jonsson-Dahl - 19 juni 2008 23:09

Idag har vi grävt ner en radonslang. Enligt lag ska man lägga ner en radonslang under huset om man har värden som överstiger 50 kBq/m3 och vi hade värden mellan 46-58. Kommunen krävde att vi skullle göra en radonmätning ännu en kostnad som bara kommer till utan att man visste det, det kostade nästan 5000 kr.

Våra grannar har inte grävt ner någon slang men man gör ju inte bara det för lagens skull utan även för sin egen. Vem vill ha radon i huset?


Nu har vi en dräneringsslang under huset, den går upp i ett rör genom huset och ut i verkligheten. Så blir det radon så kommer det ut ur huset utan att vi blir berörda.

Nu har vi ju ett bärlager på ca 1 meter så vi kommer troligen inte att få höga värden av radon iaf.

Av Jonsson-Dahl - 19 juni 2008 18:42

Vi har mellan annat jobb byggt friggebod. Den har hamnat lite åt sidan eftersom att det finns annat jobb som är viktigare. Men vi ville ju få upp den så vi åtminstone fick upp taket så det är torrt och vi inte behöver täcka den.

Så det har tagit längre tid än vad vi trodde. Men vädrets makter har varit på vår sida och vi har inte behövt täcka den men vi täckte virket på marken varje natt.

Till slut blev den så pass färdig att vi kan lämna över resten av jobbet till Thomas föräldrar.

Det saknades bräder så vi kunde inte sätta upp altanen så det får bli ett senare jobb.


Taket blev ett jobbigt kapitel, Thomas gjorde det mesta men Carina kom upp och hjälpte till med det sista då Thomas ben inte bar honom längre.

Ovido - Quiz & Flashcards