Alla inlägg under juni 2008

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 16:00

Medan Thomas grävde avlopp började Carina med altanen på friggeboden, men stötte på patrull då det saknades bräder

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 14:52

Om ni undrar om vi gått upp i rök så är det inte så. Vi jobbar istället hela dagarna och vi bara äter och sover och jobbar. Föresten sover gör vi inte så mycket utan det är mest jobba.

Men snart är grunden lagd och då blir det bättre men då ska vi flytta till Thomas men vi får i alla fall sova fler timmar per natt hoppas vi!!!

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 11:26

Inte nog med att avloppet ska ut under kantbalkarna. Utan sen ska man pussla ihop dem. Vi ska ha avlopp både till toa, dusch och handfat i toan samt i vasken i verkstaden. Det gäller att få rätt lutning så det är inte bara att lägga ut dem.

Det gäller dessutom att få dem innanför de tänkta väggarna. Så det är mycket att tänka på.

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 09:51

En annan sysselsättning vi är bra på är att fylla och tömma bilar, släp och takboxar. I helgen var vi i Ljusdal och fyllde på och nu när vi skulle iväg och handla så fick vi ju tömma innan.

Men vi har fått en bra snits på det och Thomas kör med säckakärran (pirran på norrlänska, dock inte på skånska...) och Carina kör med rullebören (skottkärra på norrlänska) och sen går det som tåget.

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 08:46

Vi lägger mycket tid på shopping, och då inga vackra kläder utan kopplingar, rör, eltrådar, verktyg mm

Detta tar mycket tid, man ska hitta rätt och det gör vi ju inte i Östersund ännu. Vi vet inte heller allt vi ska ha så vi handlar varje dag känns det som...och det tar tid.

Idag, måndag, tog det mer än halva arbetsdagen med allt handlande! Det blir ju lite stressande när man vet att man har annat att göra men det ska ju inhandlas också...

Av Jonsson-Dahl - 22 juni 2008 23:33

Nu har vi en riktigt camping här! Vi har nu även slagit upp tältet som Carina hade. Där ska Thomas föräldrar bo nu när de kommer nästa gång.

Vi satte in två extra sängar där inne så det är ett riktigt lyxigt tält!!

Av Jonsson-Dahl - 22 juni 2008 21:42

Nu började vi väl bli trötta för fiber och el kablerna kom vi inte på att de skulle in förrän kantbalkarna var färdig satta... Hjälp!!

Men vi lyfte lite på den sista kantbalken och fick in dem, pust...


Men lyckan ska inte vara för länge... fiberkabeln skulle ju ut igen på andra sidan för den ska in i huset.

Elskåpet ska vi ha på garageväggen så den var på rätt plats.


Men med lite finurligheter så fick vi under fiberkablen och vi var nöjda. Tills Thomas kom på att vi skulle haft ytterligare elrör under grunden det la vi ner nu och får komma på något annat om vi vill ha belysning ute i trädgården så småningom

Av Jonsson-Dahl - 22 juni 2008 21:37

Vi kom på mitt i alltihopa att vi skulle ha ut avlopp under grunden. Det var ju tur att vi kom på det innan vi satt alla kantbalkarna...

Det är en del pussel med att fixa dit avloppen men tillslut kom de ner på rätt plats.

Ovido - Quiz & Flashcards