Alla inlägg den 2 juni 2008

Av Jonsson-Dahl - 2 juni 2008 09:31

Idag tänkte Carina ha en lugn dag med en cykeltur till tomten och Thomas tänkte jobba men så blev det inte. Thomas träffade grävaren på morgonen och han sa att vi var tvungna att staka ut tomten och garaget. Det trodde vi att kommunen gjorde, men så var det inte om man har en icke detaljplanelagd tomt.


Så vi åkte dit och började med garaget. Det är lättast, det är en fyrkant och som står i lod med tomtgränsen. Men det tog ändå lite tid för det ska stämma i alla hörn och även diagonalen.


Sen kom den största prövningen, att få ut huset. Ska ni bygga hus, bygg ett fyrkantigt! Vi har 8 hörn på huset och dessutom ska det stå snett på tomten. Bonden skulle komma och hjälpa oss att ta bort träden vi fällt så vi började med att staka ut huset från ingången till huset. Vi mätte, flyttade pinnar, mätte, flyttade pinnar, mätte, flyttade pinnar osv. Många gånger undrade vi "Var fan ska pinnarna stå?"


Till slut sa Carina att jag ville göra på ett annat sätt och Thomas kom på ytterligare ett sätt som vi valde att prova. Skulle inte det gå så skulle vi ta Carinas förslag. Till slut verkade som att huset stod på rätt ställe.


Vi firade med att äta lunch och sen då vi kom tillbaka hjälpte han oss att ta bort träden. Hade kört Frösön runt för att hitta en röd sprayfärg, var hittar alla klottrare sin färg?! Men till slut hittade vi och då vi kom tillbaka målade vi alla topparna på pinnarna så grävaren ska se dem bättre.


På sista bilden står Carina i köket. HJÄLP! vad litet det var, vi vet att det inte är stort men nu kändes det fjuttigt.

Ovido - Quiz & Flashcards