Alla inlägg under juni 2008

Av Jonsson-Dahl - 16 juni 2008 23:34

Det kommer att bli lyx i friggeboden, som vi senare kommer att kalla för gäststuga. Folk tror att de kommer att få sova i ett förråd.

I vår friggebod/gäststuga kommer man att få vattenburen värme, dock i element, tv, fiber och el förstås.

Det enda som kommer att fattas är toa men det kommer att finnas i garaget några meter bort, toa och dusch.

Av Jonsson-Dahl - 16 juni 2008 23:31

Carina som nästan är uppvuxen i en husvagn har gått från en enkel husvagn till en lyxvagn. Vi har platt tv, micro med crisp funktion och trådlöst internet!! dessutom har vi en dubbelsäng, inte så bred men ändå... 135 cm. Toa med dusch som vi inte använder men... Kök och vardagsrum!

Nu har vi ju även fått upp förtältet så nu har vi gott om plats.

Av Jonsson-Dahl - 16 juni 2008 23:06

Idag grävde grävaren ett hål så vi kunde lägga ner kulvertar. Kulvertar är tjocka rör som är nästan helt oböjbara...Carina fick lägga hela sin kroppstygn på dem och de var ändå svårbörjda! I dessa kulvertar finns det två plaströr som vattnet till golvvärmen kommer att gå i.

Vi grävde även ner vattenslag, elrör och avlopp. Grävaren grävde själva hålet men vi fick handgräva sen för att täcka alla rör. Det var tungt jobb och det tog nästan hela dagen.


Sen kommer grävaren igen och bara gräver igen det på två röda...men det var tvunget att ligga rätt i botten och därför fick vi gräva för hand.


Idag var det dessutom soligt, lite väl mycket sol kanske men vi fick ju lite skugga av att vara nere i hålet! Men det var hårt jobb så vi var helt slut på kvällen!

Av Jonsson-Dahl - 15 juni 2008 08:53

Nu började det regna igen och vi ta till plan B, åka till Sundsvall igen. Men först satte Thomas in skåpen i arbetsboden. Han har tagit med dem från Sunsvall som han hade i snickarboden där, så de tog vi hit i fredags. Så vi tömde det som var kvar på släpet innan vi åkte och fyllde på igen.

Vi tog samma procedur, lunch i Gällö, K-rauta, IKEA och sen hem och fylla släp, bil och takbox igen.

Av Jonsson-Dahl - 14 juni 2008 23:29

Tog lite sovmorgon innan vi började jobba. Lessa på regnet som vi var så börja vi med "syllen" till Friggeboden. Mellan skurarna så monterade vi "syllen" och golvåsarna. Nu är det att börja montera väggar och tak..en dag med uppehåll! Nu har det regnat en vecka! Får se när det blir...


Vi kände oss till trots nöjda med dagen då vi också hann inreda förrådboden lite med skåp och hyllor.

Av Jonsson-Dahl - 13 juni 2008 23:14

Det finns ingen måtta på regnandet...det bara regnar och regnar. Vi hade tänkt att sätta kantbalkar till garaget idag men grävaren hann inte färdig så istället tänkte vi sätta upp friggeboden men...

Regnet gjorde att vi inte kunde göra det heller.


Så vi tog en tur till Sundsvall. Vi var inne på Thomas favorit affär K-Rauta och Carinas favorit IKEA innan vi åkte hem till Thomas och tömde lite i hans hus. Vi fyllde släpet, bilen och takboxen och sen åkte vi tillbaka till Östersund.

Av Jonsson-Dahl - 12 juni 2008 23:08

Idag kom äntligen grävaren över till oss och började gräva för garaget. Det går fort när han väl sätter igång.

Vi var hos prästen på förmiddagen och det tog lite tid, under tiden krattade Thomas mamma gården och han pappa satte upp nockplåten på arbetsboden så nu kan man även sätta in saker i mitten av boden!

Då vi kom tillbaka åkte vi alla fyra in till stan, vi skulle handla lite på Byggmax och så åt vi lunch. På hemvägen hämtade vi det som vi beställt som hamnat på Thomas jobb.


Eftersom att det mest regnar hela tiden bestämde sig Thomas föräldrar sig för att åka hem. De skulle gärna satt upp friggeboden men det kan man inte göra i regn och det verkade inte ljusna de närmasta dagarna. Så när vi kom hem packade de ihop sitt och åkte norrut.



Av Jonsson-Dahl - 11 juni 2008 10:56

Grävaren skulle ju grävt färdigt i maj, sen skulle han börja i slutet av maj men fortfarande har han inte börjat hos oss. Carina känner lite frustration i det för han kunde ju sagt som det var och sen kunde vi välja om vi vlle vänta eller inte. Han ska tydligen vara den absolut bästa men då kunde vi lagt om i planerna.

Thomas var inte lika frustrerad utan han ringde till han som skulle sätta upp stommen och kollade om han kunde komma på måndagen efter istället för på onsdagen som var planerat. Han blev hur glad som helst för det, eller rättare sagt hans fru. Hon ville ha semester hela vecka 27 så nu blev vi alla nöjda.

Thomas flyttade även på gjutningen av grunden en vecka. Så nu hoppas vi att grävaren sätter fart så vi kan börja sätta ut grunden.


Thomas beställde en spygatt och så letade han efter en Puris safe? ursäkta om jag stavat fel! Man ska tydligen ha en speciellt brunn i köket men det finns knappt att få tag på. Det är ju konstigt eftersom att det är en sådan man ska ha. Men Thomas fick beställa en från Stockholm. Min man har ju gått kurs till Kvalitetsansvarig och där har han lärt sig mycket nyttigt!

Ovido - Quiz & Flashcards