Alla inlägg under juni 2008

Av Jonsson-Dahl - 27 juni 2008 15:59

Vi började igår med kantbalken till huset. Det var mest för att vi skulle börja innan vi gick och la oss så att vi var på gång...

Idag la vi färdigt den. Nästa hus vi bygger ska vara fyrkantigt och inte ha 8 hörn!!!


Det var ju lite mer pyssligt än vad det var att göra garaget. Men när vi väl hade lagt ut alla kantbalkarna skulle vi mäta diagonalen. Den felade på 2 mm och det är ju bra för det finns ju en marginal på en cm.

När vi väl låste kantbalken mätte vi igen och då var det exakt. Vi hoppade jublande och var riktigt stolta över oss själva. Vi hade ju trots allt haft lite oro för att vi inte skulle klara av att göra grunden själv men detta gav oss råg i ryggen.

Av Jonsson-Dahl - 26 juni 2008 15:40

Nu har Thomas föräldrar kommit ner igen och börjat på vårt arbetsläger! De har fixat med friggeboden och arbetsboden. Det har kommit in golv i friggeboden, taklistor på plats och både friggeboden och arbetsboden börjar få färg.


Av Jonsson-Dahl - 26 juni 2008 15:17

Nu är andra lagret färdigt!

I dem har vi sågat ner varmvattenslangarna...

Satte ut avloppen...

Fick ju skära alla frigolitplattorna för avlopp, el cch kulvertar. Så det är lite pyssel och ännu värre kommer det att bli på huset då det är mycket mer slangar och rör.

Av Jonsson-Dahl - 25 juni 2008 13:38

Idag la vi det första lagret med isolering på garaget. Man måste kratta och mäta, vi har lånat ett laser instrument, så det är plant och jämt. Sen lägger man på frigolitplattorna som är 10 cm tjocka.

När alla plattor är lagda börjar man såga i sönder dem!

För att lägga ner kallvattenslangarna, vi har ju några till badrummet, dusch, vask och toa samt till vasken i verkstaden.


Det är inte kul att såga och skära i frigolit för det fastnar precis över allt.


Idag har vi fått hjälp av Thomas föräldrar, de ska fixa färdigt friggeboden som ska bli gäststuga och måla den och arbetsboden.

Av Jonsson-Dahl - 24 juni 2008 21:18

Nu ska vi försöka uppdatera denna blogg...

Vi har kommit hur långt som helst. Grunderna är klara och huset är uppe, ytterpanelen håller på att komma på plats.

Men vi tar det från där vi slutade.

Av Jonsson-Dahl - 24 juni 2008 20:47

Idag var det garage grunds jobb för hela slanten.

Vi armerade först runt kantbalken, detta för att det inte ska kunna blåsa bort om det stormar igen...det ska vara armering först i grundlagret och sen uppe på toppen och nu är det första lagret gjort.

Armering gillar Carina, det går fort och det syns direkt. Det var tungt men man har väl fått en eller annan ny muskel...


Spygatterna skulle sen grävas ner och det var hård jobb...


Nu så här i efterhand när man skriver så verkar det som att vi inte gjorde något men vi slet som djur dagarna i ända. Det är mycket som tar mycket mer tid är det verkar och att gräva i grus är tungt.

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 20:34

Nu har vi hämtat en byrå i Ljusdal som vi satt in i förtältet, vi hämtade även lite trasmattor som vi la på marken. Vi ska jämna till marken där sen och lägga in en "gräsmatta". Vi ska även ta hit Thomas trädgårdsmöbler så då blir det ett riktigt bra uterum i förtältet

Av Jonsson-Dahl - 23 juni 2008 16:27

I natt stormade det så mycket att Thomas gick upp för att kolla om kantbalkarna var kvar...det gjorde dem som tur var! Men det visade sig att på något ställe hade kantbalken flygit iväg då det stormat!

Ovido - Quiz & Flashcards