Alla inlägg den 16 juni 2008

Av Jonsson-Dahl - 16 juni 2008 23:40

Nu är det klart för oss att lägga grunden till garaget. Grävaren har lagt på det sista lagret nu.

Han började med att jämna till marken. Det var ju fullt med stubbar och ris där. Vi hade ju mätt ut med pinnar vart garaget skulle stå så han har grävt efter dem. Så nu hoppas vi att vi har satt ut dem rätt...


Vi ska ju ha betongplatta på ena delen av garaget, 12 gånger 8.5 meter. Här kommer vi att ha verkstad, snickarboa, toa och ett hobbyrum till Carina. Därför är garaget större än huset. Den andra delen ska vi ha som carport, förråd och kallgarage.

Vi kommer att ha ett badrum i garaget, dels för att man enkelt ska kunna gå och tvätta sig och gå på toa då man är ute. Dels är det för de som bor i gäststugan, de kommer bara att ha några meter till dusch och toalett.


Han har lagt på ett bärlager, med krossad sten på 20 cm. När det är pålagt paddar han gruset så det sjunker, vibrerar ihop. Där vi har alla ledningar har han lagt extra fint grus.


Även dräneringen är nerlagd, det är ju bra att tomten sluttar så det är lite självdränerat.

Av Jonsson-Dahl - 16 juni 2008 23:34

Det kommer att bli lyx i friggeboden, som vi senare kommer att kalla för gäststuga. Folk tror att de kommer att få sova i ett förråd.

I vår friggebod/gäststuga kommer man att få vattenburen värme, dock i element, tv, fiber och el förstås.

Det enda som kommer att fattas är toa men det kommer att finnas i garaget några meter bort, toa och dusch.

Av Jonsson-Dahl - 16 juni 2008 23:31

Carina som nästan är uppvuxen i en husvagn har gått från en enkel husvagn till en lyxvagn. Vi har platt tv, micro med crisp funktion och trådlöst internet!! dessutom har vi en dubbelsäng, inte så bred men ändå... 135 cm. Toa med dusch som vi inte använder men... Kök och vardagsrum!

Nu har vi ju även fått upp förtältet så nu har vi gott om plats.

Av Jonsson-Dahl - 16 juni 2008 23:06

Idag grävde grävaren ett hål så vi kunde lägga ner kulvertar. Kulvertar är tjocka rör som är nästan helt oböjbara...Carina fick lägga hela sin kroppstygn på dem och de var ändå svårbörjda! I dessa kulvertar finns det två plaströr som vattnet till golvvärmen kommer att gå i.

Vi grävde även ner vattenslag, elrör och avlopp. Grävaren grävde själva hålet men vi fick handgräva sen för att täcka alla rör. Det var tungt jobb och det tog nästan hela dagen.


Sen kommer grävaren igen och bara gräver igen det på två röda...men det var tvunget att ligga rätt i botten och därför fick vi gräva för hand.


Idag var det dessutom soligt, lite väl mycket sol kanske men vi fick ju lite skugga av att vara nere i hålet! Men det var hårt jobb så vi var helt slut på kvällen!

Ovido - Quiz & Flashcards