Alla inlägg den 17 juni 2008

Av Jonsson-Dahl - 17 juni 2008 18:53

Det visade sig att huset skulle komma en meter lägre än garaget om vi inte la på extra bärlager. Så vi valde det, det kommer att kosta mer men man vill gärna inte ha en trappa ner till huset.

Dessutom vi som får fin utsikt gör det ju inget om huset ligger högre.


Så grävaren fick beställa mer grus, det kom lastbil på lastbil. Det ska vara ett grövre bärlager som ska fylla ut och sen efter det kommer det vanliga bärlagret. Detta tog ju också mycket längre tid. Det är ju byggbom i Östersund så det är inte alltid så lätt att få tag på bilar som kan köra grus. Vår grävare är dock en hejare på att göra grunder och han är lite bundis med chaufförerna så det går ändå ganska lätt för honom.

Det har varit mycket klagomål från dem som bor intill krossen, så det åker på vite om de håller på innan 7 och efter 16 så en minut över 16 så är det helt omöjligt att få tag på grus.


Det är häftiga bilar som levererar grus, de sätter av släpet och sen häller de gruset där det ska vara från bilen. Sen kör de tillbaka till släpet, sätter det intill bilen och sen kör de över släpet på lastbilen och kör och tömmer det också.


Vi fick sätta ut huset ytterligare en gång då pinnarna hade farit sin väg och de var inte lika långa längre då han grävt så djupt.

Detta gjorde vi kl elva på kvällen och Carina var otroligt trött. Det är då det är lätt för att bli lite sura på varandra. Än så länge har vi klarat oss...peppar...

Har man jobbat sen kl sju så är man inte så pigg kl elva!!!

Ovido - Quiz & Flashcards