Alla inlägg under juli 2008

Av Jonsson-Dahl - 2 juli 2008 15:52

Idag studsade Thomas upp för idag kom huset. De skulle komma kl 7 och han ringde igår och undrade om han kunde stå med bilen här och sova så vi visste ju inte när han kom.

Vi hade begärt hjälp av bonden med en hjullastare så vi kunde få ner pallarna. Hans pappa kom och hjälpte oss.


Det var en häftig känsla då de öppnade dörrarna. Det var en långtradare med släp och i den fanns det mesta till vårt hus. Det blev en del efter leveranser av andra leverantörer men det stora hela kom nu, av det som ska komma innan vi kommit igång med byggandet.


Det tog ett tag innan allt var urlastat. Vi hade tur med vädret och solen sken.

Lite senare på dagen kom takstolarna. De var stora, 16 meter breda! Den trailern kom inte in på vägen. Han var rädd för att inte komma runt! så vi fick hämta takstolarna på vägen. Nu var det en annan kille som kom och hjälpte oss. Det var inte så lätt att få dem ner till huset, han fick sicksacka mellan träden.


Äntligen är vi så här långt, synd bara att vi ligger efter med grunderna så de inte kan sätta upp huset ännu. Det var meningen att de även skulle komma idag men det har vi skjutit upp först till måndag och nu till nästa torsdag. Men det får ligga här ute och vänta.

Vi har köpt presseningar och ska köpa fler så vi kan täcka allt sammans.

Av Jonsson-Dahl - 1 juli 2008 14:41

Då gjutningen var klar sov vi en stund. Det var välbehövligt för vi var otroligt trötta.

Sen tog vi itu med huset. Vi la ner varmvattenslangarna och äntligen var allt skärande i isolering över!!!

Trodde vi....


Då Carina sprayade ut de tänkta väggarna med rödfärg upptäcktes två missar...


Elröret till kyl och frys tog slut i hallen...men det var ett enkelt fel och Thomas skar bara till det i isoleringen (som vi trodde var över) och så fick vi köpa ett längre rör men sen var det fixat.


Carina insåg också att bastuavloppet var mitt i hallen...fnissande gick jag bort till Thomas och sa som det var. Vi var ju så jättetrötta att det inte gick något annat än att skratta åt det. Thomas tyckte att vi skulle ta upp all isoleringen och lägga om avloppet men det gick jag inte med på. Det pluggade vi helt enkelt och vid närmare eftertanke tyckte även Thomas att det var det bästa idéen. Men är detta det enda fel vi gjort på grunderna ska vi ju vara glada...

Av Jonsson-Dahl - 1 juli 2008 09:14

Idag vaknade vi nästan av lycka! Idag ska det gjutas på garaget. Ni kan inte tro vad man längtat efter detta. En kompis undrade om det inte var sorgligt att gjuta in allt slit man gjort men det är precis tvärtom.

Grannen sa att det var skönt att se "skiten" försvinna och så var det! När det är gjutit kan man inte göra mer och då får man vila från den grunden i alla fall.

Vi är dessutom mycket nöjda med vårt jobb på grunden, detta är ju något vi inte gjort tidigare men vi har lärt oss otroligt mycket. Det är ju dessutom garaget allt händer på först och där vi lär oss och sen går det av bara farten på huset...

Men vi är ju helt slut nu...det tar på krafterna och vi skulle behöva semester men det få vi väl till jul...

Ovido - Quiz & Flashcards