Alla inlägg den 6 juli 2008

Av Jonsson-Dahl - 6 juli 2008 10:00

Efter alla flyttningar så hade vi lite kvar på huset att göra. Carina stannade hemma på söndagen då Thomas åkte och hämtade det sista i Sundsvall. Hon la på de sista småbitarna av armeringsmattorna och så najades alla mattorna.

Anna och Pernilla kom och hjälpte till med att flytta lite plintar så betongbilen kommer in imorgon och att börja armeringsjärnen.

Innan vi gick och la oss kl 03.00 så hade vi armerat allt klart alla armeringsjärnen var också på plats. Det är mer på huset för det är tre armeringjärn i bredd och det är extra armering vid de bärande väggarna, kakelugnen och ackumulatortanken. För att inte tala om all najningen...fingrarna höll på att trilla av. För er som inte vet vad najning är att man med hjälp av "ståltråd" binder fast all armering. Armering är antingen järnstänger eller ett rutnät av järnstänger som man använder sig av för att det ska bli starkt under betongen.


Inte nog med detta utan vi skulle även stötta kantbalkarna på ena sidan av huset för där har vi inte isolerat och hällt på grus. Detta för att det är en grop nedanför där plintarna till altanen ska vara. Det finns en liten risk att kantbalkarna släpper då betongen kommer på så därför måste man stötta upp den.


Innan vi gick och la oss kollade vi brunnarna igen så de var på rätt höjd och så fyllde vi hålen med fogskum, hoppas det hinner torka...det är ju bara drygt 4 timmar kvar till gjutning och knappt 3 för oss att sova...

Ovido - Quiz & Flashcards