Alla inlägg den 3 juli 2008

Av Jonsson-Dahl - 3 juli 2008 09:44

Idag skulle vi haft gjutit husplattan, men alla betongbilarna var uppe i fjällen. Då skulle vi få gjutit imorgon men då kunde vi bara få en bil och de vill att bilarna avlöser varandra så det inte blir någon skarv på betongen.

Så nu lutar det år måndag. Då har de lovat att det ska finnas tillräckligt med bilar.

Så vi fick ringa honom som ska sätta ut huset och ändra med honom igen. Men vi har inget val, det måste gå några dagar så betongen hinner brinna innan det går att sätta upp huset.

Av Jonsson-Dahl - 3 juli 2008 09:34

Vi tog hjälp av Mona då vi skulle armera huset. Mattorna är så stora att de är svåra att bära på en men det gick bra på tre. Så vi la på alla de stora mattorna. Det var lite krångligare än på garaget då här var mycket mer rör som skulle pareras.

Men de kom på och det var skönt. Thomas började naja fast en del av mattorna.

Av Jonsson-Dahl - 3 juli 2008 09:31

Idag åkte Carina till Ljusdal och Thomas fick jobba hårt själv.

Han grävde ner stuprören på huset. Vi vill inte ha de rinnande på vissa ställen där vi ska ha altan eller uteplats eller vid igången och då får man gräva ner dem. Det var hård jobb och det var så otroligt varmt att Thomas knappt såg då svetten rann ner i ögonen.

Han fick också hjälp av bonden för det skulle isoleras kring grunden och för att de ska ligga kvar får man hälla på grovgrus och det är lättare med en traktorskopa. Så han kom, Thomas la ut isoleringen och bonden hällde på gruset.

Ovido - Quiz & Flashcards