Alla inlägg under januari 2010

Av Jonsson-Dahl - 9 januari 2010 16:00

Även byggar blir hungriga... så det blev hemma gjorda köttbullar idag.


  

Av Jonsson-Dahl - 9 januari 2010 16:00

Nu är det fogat i uterummet men en ljusgrå fog och det blev jätte fint.


  

Av Jonsson-Dahl - 9 januari 2010 15:45

Nu är det så kallt ute -30 grader och då blir det kondens på utsidan av huset där radonröret kommer ut. Där kommer det ju ut varm luft och så möter den kall luft och då blir det så här häftigt! Det snöar då man kommer ut... vi får kanske sätta igen detta hål på vintern då det är så kallt?

Det ser iaf häftigt ut!!


    


Av Jonsson-Dahl - 7 januari 2010 15:45

Nu är klinkern på plats i uterummet. Det är samma klinkers som i övriga huset men denna är brun. Ville ha en lite ruffigare där ute och den passar perfekt till det gula och den järnviterolmålade fasaden.


      

Av Jonsson-Dahl - 6 januari 2010 15:30

Nu har vi fått el i uterummet.


Vi har ju diskuterat många gånger vad vi ska prioritera för några rum och uterummet har alltid legat sist på den listan. Nu är det så kallt ute att vi bestämt om... det är ett riktigt kallras här och det känns som att vi eldar för kråkorna. Det har ju varit kallt här som i ett kylskåp, har använt det som det också.

Så av den anledningen hamnde uterummet helt plötsligt överst på listan. Vi har varit iväg och kollade klinkers och inhandlade det igår så det är nästa på listan.


      

Av Jonsson-Dahl - 3 januari 2010 15:30

Nu har alla fönsterfoder och påsadlingar kommit på plats i uterummet. Det är ju sex fönster där och det bli ju så otroligt fint då de kommer upp.


  

Av Jonsson-Dahl - 1 januari 2010 15:30

Då vi kom hem den 30 december var målaren där. Han hade då målat uterummet och klädkammaren precis som vi hade bestämt. Sovrummet däremot skulle varit helvitt men nu var där en grön fondvägg. I samma färg som vi skulle ha i lilla rummet. Men det blev jättebra och vi valde att behålla den färgen på den väggen. Han trodde att vi skulle ha vitt i lilla rummet och hade därför inte färg så det räckte men målade så mycket grönt han hade. Han ska komma tillbaka igen nästa vecka och måla färdigt det rummet. Vi klara ju oss iaf för det finns mycket att göra i uterummet.

Uterummet blev gult och klädkammaren beige, samma färg som i vardagsrummet.


        

Av Jonsson-Dahl - 1 januari 2010 13:15

Nu är vi tillbaka och eftersom vi inte var hemma till jul blev det ingen julgran. Men nu har vi klätt vår nyårsgran!

Vi fick ju såga ner en gran då vi skulle sätta ljus i den ute. Den sparade vi och tog nu in. Synd att den skulle förstöras. Köpte nya julkulor i guld i skåne och en ljusslinga innan vi åkte... allt för en nyårsgran. Det andra pyntet ligger väl förvarat uppe i stugan!


  

Ovido - Quiz & Flashcards