Alla inlägg under januari 2010

Av Jonsson-Dahl - 14 januari 2010 14:00

Nu har vi fått foder på "ytterväggen" i uterummet. Först påsadlingar som vi fick måla och sen ytterfoderna som vi också fick måla. Vi var tveksamma till om skulle ha rött eller vitt. Det skulle kunna bli så mycket färg men det blev ändå bäst med rött tyckte vi till slut. Alla andra foder ute är ju röda.

Dessutom blev det lite skånskt nu...


      

Av Jonsson-Dahl - 12 januari 2010 13:45

Vi har inte alltid det bästa ljuset här och då kan det bli fel. Igår fick kvartslistorna till uterummet fel färg! De blev gröna istället för gula men nu är det tillrättat...


    

El

Av Jonsson-Dahl - 11 januari 2010 16:30

Vår jordfelsbrytare bröt ut hela tiden och vi fick luska ut vilket rör som det var fel på. Det var ett som det var svårt att få in kablarna i och sen Thomas kopplade bort det uttaget som han trodde var fel och sen var det lugnt.

Nu fick han istället borra sig igen till ett annat och det löste sig på ett bra men ganska enkelt sätt.

Han fick visserligen ta bort några fasadbräder och borra lite men det blev bra till slut.


      

Av Jonsson-Dahl - 11 januari 2010 16:30

Nu har vi fått på alla påsadlingar och foder som går just nu. Alla är klara i uterummet och det blir så fint då de är på. Det känns mycket mer på riktigt.


Vår ytterdörr satt visst inte fast ordentligt. Alla karmskruvar var inte ditsatta och vi kunde se ut genom springan. Nu är det fixat och foder på den så blev det också fint.


      


Av Jonsson-Dahl - 10 januari 2010 16:15

Fåglarna hade fågeldans här ute då jag hade slängt ut skorpor. Så då passade vi på att hänga upp vår fågelmatare och hoppas de ska hitta dit!


    

Av Jonsson-Dahl - 10 januari 2010 16:15

Så här fint bor vi... och våra grannar! Det var en underbar dag och vi gick en tur till brevlådan och det var -25 grader kallt och strålande solsken!!


          

Av Jonsson-Dahl - 10 januari 2010 16:00

Nu har vi el överallt... det är underbart! Slippa alla dessa förlängningssladdar över allt... i lilla rummet som kommer att bli klart sista har vi satt dit ett eluttag i taket så vi kan ha en taklampa där.

Anledning till att det rummet kommer att bli klart sist är att vi måste ha ett rum till förvaring och därför ska vi inte lägga något golv och tak där nu. Ska ha frysen här och lite annat som vi vill bli av med men som vi måste ha inomhus.


        


         

Av Jonsson-Dahl - 9 januari 2010 16:00

Igår blev målaren färdig med det sista rummet också och nu är allt färdig målat  och det känns bra. Denna färg blev perfekt i detta rum. Vi tog en färg mellan på på en karta och chansade på att det skulle bli bra och det blev det.


    

Ovido - Quiz & Flashcards