Alla inlägg under januari 2010

Av Jonsson-Dahl - 30 januari 2010 22:01

Nu ska det komma mosaik till köket och därför fick vi tömma bänkskivan och ta bort plasten. Först satte vi upp kakellisten så vi har ramen för mosaiken. Vi har först primat och sen har vi dessutom tagit på aqvastop där det finns störst chans att det kommer vatten.


            

Av Jonsson-Dahl - 28 januari 2010 21:45

Nu är även golvet lagt i klädskrubben. Äntligen efter allt slipande blev det slätt och vi kunde lägga golvet.


  

Av Jonsson-Dahl - 27 januari 2010 19:45

När vi skulle lägga golv i klädskrubben visade det sig att det var en ännu värre puckel där i plattan,  det blev till att slipa, hugga och hamra för att få bukt på det. Gissa om det dammade i huset??

Ritade ut med penna vart det var högt och låg och flytspacklade det sen och innan sängen kallade blev det slipat.


      



     

Av Jonsson-Dahl - 27 januari 2010 14:30

Idag skulle det snöa i hela landet och det skulle blir riktigt oväder! Carina såg framemot detta då jag älskar snö men vad kom... jo, REGN!!!!


Hela vår ena sida på fasaden var isbelagd... fönstret i köket  och ytterdörren såg ut som badrumsfönstret, gick inte att se ut...


      

Av Jonsson-Dahl - 26 januari 2010 14:30

Nu är golvet i sovrummet helt klart - äntligen... nu ska det bara behandlas. En gång med olja och två gånger med vax, det tar några dagar och sen ska det få vila lite innan vi sätter dit gardrobsväggen som också kom kommer imorgon!


  

Av Jonsson-Dahl - 25 januari 2010 14:15

Under golvet på nedanvåningen har vi först plats, det är att fukten från plattan inte kommer upp i golvet. Därefter en lumppapp för att en mjuk dämpning istället för foam som man också kan ha. Slutligen lägger man golvet ovanpå.


    

Av Jonsson-Dahl - 25 januari 2010 14:15

Vi vet ju om att det är mycket rådjur här och vi ser ofta dem passera vår tomt och upp mot grannen. De kommer även över vägen längre bort. Idag när vi kom ut var det rådjurspår precis utanför ytterdörren. Kanske letar de mat...


  

Av Jonsson-Dahl - 25 januari 2010 14:15

Vi upptäckte att det var lite ojämt precis vid tröskeln på plattan så Thomas slipade kullarna och så flytspacklade vi upp där det var för lite. Fick sen slipa det igen för att det skulle bli slätt och fint.


    

Ovido - Quiz & Flashcards