Alla inlägg under november 2008

Av Jonsson-Dahl - 10 november 2008 12:49

Idag kom köket... vi hade lite höga ambitioner... och trodde att vi skulle kunna sätta in det nu...

Men det kan vi inte! Men vi fick bära in det i huset. Ska när vi satt taket i uterummet lägga in alla listor där så vi kan sätta i köket i sovrummet. Vi kommer säkert att få flytta det sen igen men den dagen den sorgen...


Diskbänken kom förra veckan men den tog ju inte så stor plats.

Av Jonsson-Dahl - 9 november 2008 12:42

Carinas lott numera är att måla tak bräder. Det är ganska mycket panel som ska upp, kanske 130 m2 och det är mycket... i alla fall då det ska kapas och målas. Så mina armar värker men det är skönt att få upp tak efter tak. Det känns mer på riktigt när de är uppe. Alla tak ska målas förutom till sovrummen för de väntar vi med till 2009.

Av Jonsson-Dahl - 9 november 2008 12:34

Idag fogade vi klinkerplattorna. Det var lika högt som igår och det är ju lite knepigt att nå överallt men det gick bra. Nu är vi experter på att hänga på stegen och är smidiga som gaseller.

Vi trodde att det var en svart fog eller iaf mörkgrå men den var inte så så mörkgrå som vi tänkt oss men den är bara 2 mm så den syns inte så mycket.


Det är skönt att ha gjort detta. Ingen av oss har kaklat med så stora plattor tidigare och det var inte så lätt som vi kanske trodde. Nu ska 60 cm passa ihop med 60 andra centimeter, annars är ju 10 cm lättare att få att passa ihop. Men det blev otroligt snyggt om vi själv för säga det. Vi är otroligt stolta dels över vårt jobb och dels över vårt val

Av Jonsson-Dahl - 8 november 2008 21:31

Idag fick vi upp klinkern på väggen och golvet där vi ska ha kakelugnen. Det är ca 4,5 m högt här och det är inte så lätt att få upp klinkers där upp. Men vi hade gjort en ställning av stegen som man kunde stå på.

Då vi kom högre upp fick vi hjälpas åt, en på var sidan. I början kunde vi stå på en pall men sen fick en stå uppe och en på stegen.

Vi kapade plattorna med rondellen ute, men det blev fina snitt.

Till slut var det klart men då var klockan sent. Imorgon blir det fogning på schemat.

Av Jonsson-Dahl - 6 november 2008 21:20

Våra katter myser när vi inte håller på att köra maskiner... de ligger ofta uppe. Pricken ligger på en isolerskiva och Tootsie ligger på mattes kläder som ligger lite här och där.

Men då vi gå hem för kvällen får vi bära ut dem.

Av Jonsson-Dahl - 6 november 2008 21:04

Nu har det äntligen kommit upp skivor i huset. Då känns det mer på riktigt. Väggen där kakelugnen ska stå kom upp först. När vi hade förstärkt den kom det upp spånskivor och gips på dem. Bakom kakelugnen är det bara gips för där kommer ju klinkers till.

Det har ju även det börja kommit upp skivor på ovanvåningen. Thomas satte el dosor där igår.

Av Jonsson-Dahl - 5 november 2008 21:09

Vi ska ha LAN uttag och tv uttag i alla rum. I alla fall ska det vara förberett för det. Sen ska vi ju ha vanliga el uttag.

Av Jonsson-Dahl - 4 november 2008 20:51

Idag fick vi hjälp att få in kakelugnen. Den är inte så lätt så det krävdes traktor krafter för att få den på plats. Pelle kom och hjälpte oss. Han hjälpte ocksåThomas att lyfta in accumulatortanken.

Ovido - Quiz & Flashcards