Alla inlägg under november 2008

Av Jonsson-Dahl - 16 november 2008 06:27

Idag blev det klart med skorstenen och det hade ju snöat ännu mer så det var lite halkigt på taket. Det kom upp stag så skorstenen inte flyger iväg då det blåser, för det gör det...

Vi fick även dit ett trappsteg så sotaren kommer ner och sota i hålet.

Av Jonsson-Dahl - 15 november 2008 05:59

Idag kom Leif redan kl 7 och det var dags att sätta upp skorstenen. Vi hade ju, eller Thomas hade önskat att snön inte kom förrän vi hade fått upp skorstenen men i natt kom den. Men det var ju mycket att göra inomhus innan utejobbet började.

Leif och Thomas jobbade på och då det verkade klarna upp bestämde de sig för att stätta upp skotstenen även ute.

De jobbade tills det blev mörkt men det blev ju fint. Så nu har vi ännu en färdig yta i huset.

Av Jonsson-Dahl - 14 november 2008 21:46

Idag kom äntligen elskåpet upp. Vi måste ju ha ett elskåp för att vi ska kunna koppla på elen och slippa byggelen. Men eftersom att vi ska ha vårt elskåp infällt på garaget så fick vi istället göra ett tillfälligt skåp så länge. Nu har Thomas ringt elektrikern så han kan anmäla det till Jämtkraft så de kan komma hit och koppla om


Av Jonsson-Dahl - 13 november 2008 21:42

Som jag har skrivit innan fyllde vi plattan med pallar för att pressenningen inte skulle flyga iväg. Här ser ni hur det ser ut och det kommer nya pallar hela tiden som vi får nya.

Av Jonsson-Dahl - 13 november 2008 21:32

Idag kom takstegen upp. Vi ska ju få upp skorstenen i helgen och då behövs det steg att gå på. Vi får bara hoppas att det inte kommer snö innan måndag!

Av Jonsson-Dahl - 12 november 2008 11:20

Idag skulle det komma lite leveranser. Inga stora men Thomas fick åka hem och ta emot. Det var bastuaggregatet och bänken i tvättstugan.

Då visade sig att även vitvarorna kom... så då blev det hård jobb. Thomas var ensam hemma och fick slita får att få in allt. Nu har vi allt utom trappen och tvättmaskinen. Så nu är köket fullt...

Av Jonsson-Dahl - 11 november 2008 15:52

Så kom äntligen kakelugnen på plats. Den väger en hel del och vi skulle ju ha upp den på klinkergolvet. Ville inte heller skava golvet. Vi hade köpt en gummimatta som vi skulle ha under kakelugnen, la den på klinkersgolvet och vickade in kakelugnen.

Efter en hel del vickande kom den äntligen på plats, det felar på som mest 2 mm och det kan man ta, tom Thomas kan godkänna det.

Det dröjer lite innan vi ska kakla den men den är där den ska stå.

Av Jonsson-Dahl - 10 november 2008 15:39

Idag fick vi upp innertaket i uterummet. Vi tog ett beslut i helgen om att det vore bra om vi fick upp det då vi kunde fylla det rummet sen med listor och få plats med köket där listorna nu legat. Men först fick vi sätta upp taket. Det var fullt med gipsskivor i uterummet och vi flyttade ut ytterligare 40 gipsskivor och 8 humidboard skivor som vi skulle ha till badrummet uppe.

Sen gjorde vi ett stallage som gjorde att vi kunde komma åt taket.  Det var inte så lätt att komma åt men det gick.


Thomas blev förvånad över att hans blivande fru hade så mycket verktyg. "Tänk att hitta en tjej med en proffs sticksåg och spikpistol", så säger Thomas om sin fru. Han hade ingen spikpistol utan gifte sig till en...

Ovido - Quiz & Flashcards