Alla inlägg under september 2008

Av Jonsson-Dahl - 7 september 2008 10:38

Nu var det färdig isolerat på väggen på ovanvåningen på loftsidan. Då skulle pappen upp. Det var inte lätt att fixa det själv eftersom att pappen inte är så smidig. Nederlagret gick ju bra men det var lite tuffare sen.

Jag har lagt ner pappen på golvet och mätt och klippt och sen fick jag med hjälp av stege fått upp den. Det blev riktigt bra i slut ändan. Nu kan vi bocka av ytterligare en sak.

Av Jonsson-Dahl - 6 september 2008 10:30

ÄNTLIGEN!!!!

Nu är alla staket bräder grundmålade... detta har jag längtat efter länge. Armarna värker men det är det värt för nu är det över.

Av Jonsson-Dahl - 6 september 2008 10:22

Nu är äntligen plintarna färdiga till garaget. Nu ska vi inte göra fler plintar - hurra! i alla fall detta året. Det var ju lättare att göra plintar till garaget men det är ju likväl mycket jobb. Vi hade ett laser vattenpass för att få de på rätt plats och vi har mätt och mätt.

Det gäller ju att de står rätt sen när man ska gjuta så de inte flyttar sig. Vi har även i dess plintar stoppat ner armeringsjärn och en träkloss som vi kan skruva i.

Eftersom att vi ska ha en carport så har vi satt i speciella hållare i två av plintarna för att kunna sätta upp pelare där. Vi ska använda en som vi har till huset. Vi kommer inte att sätta upp en pelare vid kyl/frys utan vi sätter ut den här. Så den är grundmålad för att klara av att vara ute. Men den kommer inte upp förrän nästa år.

Här är också lite bilder på hur plintarna ser ut från början.

Av Jonsson-Dahl - 5 september 2008 15:41

Idag riggades plintarna helt till garaget. Innan var det bara bottenplattorna som hamnade rätt. Nu gjorde vi en ram som ska vara som huset ska vara. När den var klar satte vi dit rören som vi ska gjuta i och såg till att de var på rätt höjd och på rätt plats. Det var mycket lättare än på huset för där var vi långt ner i en grop och det var svår att hitta rätt. Nu gick det mycket lättare. Mätte sen diagonalen och den var bra. Alla plintrör är fastspikade i ramen så de inte flyttar på sig.

Imorgon blir det gjutning.

Av Jonsson-Dahl - 5 september 2008 11:17

Nu är det färdig isolerat på alla ytterväggar på nedanvåningen. Det har även kommit upp papp på väggarna på halva för man måste vara två för att kunnan fixa det. Men i uterummet är det helt klart.

Av Jonsson-Dahl - 4 september 2008 11:13

Nu är de sista spikreglarna på plats på nedervåningen, nu ska det sista isoleringslagret på bara. Det är skönt när man kan bocka av uppgifter helt.

Av Jonsson-Dahl - 3 september 2008 10:52

För att vi ska kunna isolera taket och sätta upp innertaket måste vi bygga ett tillfälligt bjälklag på den sidan där vi har full takhöjd.

Vi har använt bräder som ska vara till altanen. Så vi använde reglarna som reglar även inne och själva altanbräderna till att gå på. Vi kan nu börja isolera 1/4 av taket och sen måste vi flytta vidare det till mitten.

Av Jonsson-Dahl - 3 september 2008 10:32

Nu är det dags att rigga plintar igen för garaget. Det ska dit 14 plintar som ska bli kallgarage, förråd och carport.

Vi har ju redan gjutit plattorna till plintarna och idag kom de ut på plats. Det ska även grävas mer stuprör där.

Eftersom att det började regna som vanligt...så gick vi in och målade staket bräder, om det går som planerat är alla klara på lördag - Hurra!


Ovido - Quiz & Flashcards