Alla inlägg under september 2008

Av Jonsson-Dahl - 12 september 2008 08:21

Nu är det dags att få upp solpanelerna. Thomas har läst på hur han ska göra och har börjat packa upp och sätta ihop de dela som man kan sätta ihop nere på marken. Det ska skruvas ihop en hel del innan man sätter upp dem.

Vi ska ha 72 vakuumrör på taket fördelat på tre paneler. Dessa har vi beställt från www.solenergiteknik.se

Av Jonsson-Dahl - 11 september 2008 12:33

Ja, då fick man lära sig ett nytt ord igen, dreva. Det är att isolera fönster. Det är ju bara fodret på utsidan som gör att det inte blåser rakt in i huset. För sidan om fönsterna är det bara tomrum.

Nu har jag isolerat, först med en vanlig isolering. Man ska ha den dubbel så därför finns det med ett verktyg som hjälper en med det. Den röda ni ser på bilden.

Sist lägger man en isolerings om är plastad. Likadan som den första fast plastad. Så nu blir det rejält isolerat kring fönsterna.

Av Jonsson-Dahl - 11 september 2008 12:18

Då man satt vindavledarna sätter man upp vindspalter. Då kan luften gå via dem upp runt taket. Det är med dessa som med vindavledarna, de är inte i samma storlek som takåsarna så alla måste skäras.

De är av frigolit så det blir mycket skräp av dem. De är även sköra så de går lätt i sönder.

Av Jonsson-Dahl - 9 september 2008 12:05

Thomas föräldrar har satt spikreglar sen de kom hit, och det kommer upp nya hela tiden.

Av Jonsson-Dahl - 8 september 2008 11:48

Idag kom nästan alla vindavledarna upp. De är för att det ska vara lite självdrag uppe i taget. Att isoleringen inte kommer direkt på yttertaket. Nu är det så att det inte är så brett mellan takstolarna som vindavledarna är breda så alla måste skäras. Men nu är de på plats.

Av Jonsson-Dahl - 8 september 2008 11:29

Idag kom Thomas föräldrar ner igen. De är jämt här på arbetsläger.

Pelle kom och grävde till oss. Vi hade fått grus som skulle läggas runt plintarna på garaget. Det blev också isolerat kring plintarna.

Av Jonsson-Dahl - 8 september 2008 10:58

Idag kom det upp myggnät så att vi inte får in insekter i huset via taket, inte heller fågelbo...

Av Jonsson-Dahl - 7 september 2008 11:21

Idag har Thomas grävt ner stuprören kring garaget. Vi ska ha ett rör som inte är nedgrävt för där ska vara en tunna så vi kan ha regnvatten att vattna till.

Men resten är nedgrävda, vi har dragit dem kring plintarna och sen går de vidare ut och där kommer vi att ha en grusbädd. Så att det filtreras ner i gjorden. Det är både en grusbädd och en vindduk över och sen ska grävaren lägga grus över och så vips är det försvunnit och vi vet inget om det. Allt jobb som försvinner utan synhåll är underbart.

Ovido - Quiz & Flashcards