Alla inlägg under september 2008

Av Jonsson-Dahl - 19 september 2008 10:39

Nu äntligen har vi isolerat en fjärdedel av taket. Det känns mäktigt. Det tog lite tid innan vi kom på hur vi skulle göra, och det tog tid då vi var längst ner där det var trångt och vi knappt kom fram. Men sen gick det fort. Carina skar isoleringen och Thomas la dit den.

På kvällen kapade vi alla bräderna till denna delen av taket och målade dem. Det tog mycket plats men det blir fint.

Vi har letat lite efter färg. Det är ett trätak men vi ville ha det vitlaserat. Det skulle inte vara helt vitt utan vi ville att träet skullle synas. Men vi ville bara måla det en gång. Innan vi satte upp det, en tunn färg så det inte fastar i spånten.

Till slut hittade vi i Sundsvall en lack som är vitpigmenterad, i en vitare nyans än vad som är vanligt, utan de fick bryta den i affären.


Av Jonsson-Dahl - 18 september 2008 08:44

Nu började det tuffa jobbet med att isolera innertaket. Det är inte så gott om plats då det går ända ner till golvet på loftet och det tillfälliga bjälklagret.

Vi försökte först att isolera och sätta linor som skulle hålla upp dem men det gick inte så vi bytte strategi.

Så vi klippte en vindduk, en dyr duk som vi valt istället för plats. Häftade fast den med häftpistolen. Sen spikade vi fast spikreglarna. De skulle sitta med cc 40 (40 cm mellan dem). Det var inte lätt att spika där man knappt fick plats med hammaren.

När vi väl fick upp vindduken och några av spikreglarna så började vi isolera. Det gick fort att isolera när det andra väl var klart. Balarna försvann på löpande band.

Av Jonsson-Dahl - 17 september 2008 20:40

Nu har vi köpt fyra fruktträd. Det blev ett Ingrid Marie, det är inte säkert att det kommer att överleva men det är på en B9 stam och det ska tydligen vara lättare att odla. De blir inte lika höga heller, kring 3 meter. Sen köpte vi någon sommarfrukt, ett träd från de baltiska länderna.

Sen hittade vi några i reastället. Ett Astrakan äpple och ett plommonträd. Vi får hoppas på det bästa att de överlever.

Av Jonsson-Dahl - 17 september 2008 19:46

Thomas har byggt ett katt hus till våra katter Tootsie, grå och Pricken, svart. Det börjar bli kallt ute nu så det är av frigolit och så är det en värme element under så inne i huset är det varmt och gott. Blir det för varmt kan man lägga sig ovan på där det finns ett duntäcke.

Av Jonsson-Dahl - 14 september 2008 21:26

Det har blivit en liten rabbat nära hallonbusken, jag fick rosor av Anna och de måste ner i jorden. Dessutom hade vi andra perenna växter som vi köpt som ville komma ner i jord så det fick de

Av Jonsson-Dahl - 14 september 2008 21:22

Nu är det mesta av solpanelerna uppe. Det var inte ett lätt jobb att stå på taket hela dagarna. Det är inte bara att stå där utan man måste jobba samtidigt och det är mycket skruvande.

80 skruv ner i taket så att solpanelerna sitter fast, det blåser ganska bra här... sen var det kanske lika många i panelen.

Men nu är de på plats och det är bara vakuumrören som fattas, men de kan man inte montera förrän man fyllt systemet och det dröjer tills vi kommer dit.

Av Jonsson-Dahl - 14 september 2008 19:18

Idag har Carina burit in massor med isoleringsbalar. Det kommer att gå mycket isolering till taket och det ska både vara 220 och 170 isolering. Vi har flera pallar med denna isolering och idag fyllde jag nästan halva nedanvåningen. Jag tog in så mycket jag fick plats med.

Av Jonsson-Dahl - 12 september 2008 21:30

Idag åkte Thomas föräldrar hem och vi åkte till stan för Thomas behövde nya skor. Ni ser själv att det var verkligen på tiden att han skulle behöva ett par nya...

Ovido - Quiz & Flashcards