Alla inlägg den 1 februari 2009

Av Jonsson-Dahl - 1 februari 2009 22:23

Nu är all el färdig satt på ovanvåningen. Så nu är det bara till att sätta skivor. Vi förbereder ju för att det ska kunna bli två rum där uppe om man vill. Nu kommer det att bli vårt första sovrum och tv rum innan vi kan flytta in på riktigt där nere. Sen kommer det att bli gästrum/tv rum

El

Av Jonsson-Dahl - 1 februari 2009 22:15

Nu har Thomas kopplar utekontakten inne så all el till husvagn, friggebod och arbetsboden är kopplad från huset. Den är tillfällig men det är iaf ljus och värme i husvagnen.

Av Jonsson-Dahl - 1 februari 2009 22:10

Nu är äntligen alla gipsskivor uppe i tvättstugan. Så nu kan vi när som helst börja med tätskiktet. Vi hinner inte nu på ett tag men det känns bra att det är så pass klart.

Av Jonsson-Dahl - 1 februari 2009 22:04

Även Tootsie har fått en ny favoritplats. Hon ligger uppe på väggkaklet till badrummet uppe och har en fin utsikt över nedanvåningen.

Av Jonsson-Dahl - 1 februari 2009 21:20

Pricken har hittat ett nytt favoritställe, hon ligger i sovrumsfönstret, ut mot uterummet. Det är lite tystare där, nu när alla fläktar går för fullt och så ser hon mycket...

Av Jonsson-Dahl - 1 februari 2009 19:42

Just denna kalla men soliga dag fick vi för oss att vi skulle leta upp alla kablar som låg under snön. Då vi la dit dem var det soligt och varmt och inte brydde vi oss på hur vi la dem... kringel krokigt!

Nu ska vi flytta elen så vi kanta bort byggelen och Thomas har satt en kontakt på utsidan huset där vi ska ta ström till husvagn, friggebod och arbetsbod ifrån. Men vi behövde kablarna så det var bara till att bita i och leta kablar i -26 grader.

Ibland var det en meter snö och ibland en dm, men till slut fick vi upp alla och det belönade vi med fika.

Av Jonsson-Dahl - 1 februari 2009 18:39

Idag då vi vaknade var det -26 grader och det är inte så varmt då man bor i husvagn. Det var extra kallt idag för gasolen var på upphällning och Thomas fick byta gasoltub och senblev det mycket varmare. Det är bara 38 mm isolering i husvagnen mot 240 mm i huset!!

En dag i januari var det -30 grader och det har norrlänningen Thomas inte varit med om och tyckte var lite häftigt medan sörlänningen Carina har varit med om det många gånger och det har tom varit minst 33 minus då jag flyttade till Ljusdal.

Ovido - Quiz & Flashcards