Alla inlägg under oktober 2009

Av Jonsson-Dahl - 12 oktober 2009 17:00

Idag den första snön äntligen... men tyvärr var det ju för varmt i backen så den la sig inte men ändå... vintern är på väg!!


  

Av Jonsson-Dahl - 10 oktober 2009 17:00

Nu har vi fått teglet på plats i kakelugnen så snart kan vi börja elda men vi måste ha hit sotaren


  

Av Jonsson-Dahl - 7 oktober 2009 17:00

Idag fick Carina ett ryck och planterade vårlökar. Vi har ju ingen trädgård ännu men vi köpte jordsäckar så jag hällde ut 7 st och satte hur mycket lökar som helst...


  

Av Jonsson-Dahl - 5 oktober 2009 17:00

Nu är köksbordet och stolarna äntligen på plats. Vi tog aldrig något kort på det men det kommer ni att få se senare hur fint det blev. Vi tog det jag hade i Ljusdal för det är så litet man kan bli dubbelt så stort om man drar ut skivor. Vid detta bord ska vi bara ha mat grejor. Inga byggsaker här utan de får vara vid det gamla köksbordet. Här ska vi mysa och äta. Nu behöver vi bara köpa dynor så vi sitter lite skönare.

Av Jonsson-Dahl - 4 oktober 2009 16:30

Nu börjar köksmöblerna komma på plats. Stolarna är ihopskruvade men vi har inget bord ännu...


    

Av Jonsson-Dahl - 4 oktober 2009 16:15

Nu är väggen på plats i friggeboden. Eftersom den blev längre än 1.40 m så räckte ju inte panelen utan vi fick köpa ny. Då köpte vi en 6 mm som ser ut som panel som målaren ska få måla sen då han kommer tillbaka. Under panelen satte vi spånskiva så vi kan skruva upp lite på väggen. Vi kottlade på där vi ska ha tv:n i vardagsrummet!       


     

Av Jonsson-Dahl - 3 oktober 2009 16:15

Idag fikade vi i friggeboden, det var lite mysigt. Vi har ju värme på där så det var inte så kallt!


    

Av Jonsson-Dahl - 3 oktober 2009 16:00

Nu har vi börjat få upp väggen i friggeboden. Vi har haft lite diskussioner om denna vägg och vi har tom haft rådsmöte... Det började med att Thomas ropade om det räckte att väggen var 140 cm lång för då hade vi panel till den? Gravida Carina tänkte det lät ju bra att kunna ha panelen som blev över så hon sa ja!


Då den gravida Carina vaknade upp några dagar senare kom jag ju på att det kunde vi inte ha. Den väggen skulle ju vara 2 meter så den döljde sängen... Men du sa ju...


Vi hade ett rådslag i friggeboden denna lördag. Carina vill se allt in real live och Thomas kan tänka ut hur det ska se ut i huvudet så nu kollade vi i verkligheten. Då visade det sig att det var mycket vi inte var överens om, vi hade tydligen tänkt på två helt olika vis. Jag ville ha sängen på ytterväggen och Thomas på innerväggen... Vi kom visserligen snart på en gemensam lösning och väggen blev 1.80 m lång och sängen mot ytterväggen.


      

Ovido - Quiz & Flashcards