Alla inlägg under oktober 2009

Av Jonsson-Dahl - 16 oktober 2009 12:15

Vi har ju sen tidigare fått in ett fönster till i friggeboden. Nu har det även fått foder på utsidan, insidans foder kommer först 2010...

Detta fönster är i "sovrummet" och har kanske inte den finaste utsikten, in i grannens garage, men man får ljus och kan vädra...


  

Av Jonsson-Dahl - 16 oktober 2009 12:00

Alla kablar som ska in i friggeboden har vi under en asfalts papp än så länge. Det kommer senare att byggas en låda där som allt kommer att finnas i men vi har just nu en provisorisk lösning.


  

Av Jonsson-Dahl - 16 oktober 2009 12:00

Idag kom det upp tak och vägglampor i friggeboden, sammanlagt 3 st och så en ytterlampa.

All el är dragen så vi kan använda alla uttag.


      

Av Jonsson-Dahl - 16 oktober 2009 12:00

Vi har inget ställe där vi kan ha våra kläder, vi har istället löst det på ett provisoriskt sätt...

Carina hade trådbackar sen innan och de har vi satt där uppe i ett hörn och där har vi allt som inte måste hänga.

Har sen satt upp en vädringsstång där vi kan hänga kläder.

Har spikat upp 4 tums spik som hängare till de kläder vi använder dagligen. Innan fick vi lägga de på golvet... och det är inte alltid så rent i ett hus som man bygger i!

Vi har även satt upp våra fina almanackor på Ian och Alice som vi tidigare hade nere i toan, nu kan vi se dem varje dag!


      

Av Jonsson-Dahl - 13 oktober 2009 11:15

Nu har det kommit upp el i friggeboden. Både i tak och på väggar. Nu ska det köpas in lampor.

Vi har även gjort ett litet stativ till elementet, det satt fast på väggen tidigare. Det kommer ju bli golvvärme här om nåt år...


      

Av Jonsson-Dahl - 13 oktober 2009 11:15

Vi hade fått låna en jättestor magnet som vi satte en pinne på. Den använde vi till att leta upp metall föremål i carporten. Där har vi haft spikupplag och klippt plåtar så det fanns mycket där som vi skulle kunna få in i hjulen och få punktering. Det är inte så lätt att hitta dem med blåtta ögat i bland stenen. Då det var klart var även carporten klar att använda.


    



Av Jonsson-Dahl - 13 oktober 2009 11:15

Idag kom det upp handtag till alla dörrar på garaget. Nu blir det mycket lättare att ta sig in dit. Innan fick vi alltid gå runt till garageportarna men nu är det annat. Vi köpte också nyckelringar som vi satte upp nycklarna på direkt och namngav dem så vi inte blandar ihop dem.


  

Av Jonsson-Dahl - 13 oktober 2009 10:30

Idag kom foderna upp på garaget. Thomas har målat dem inne i garaget och nu har de äntligen torkat, det är egentligen för kallt men det gick bra. De ska ju ändå målas om en gång till på plats. Nu är alla foder uppe förutom på garageportarna.

Det har även kommit upp knutbrädor som inte kom upp i somras.


    

Ovido - Quiz & Flashcards