Alla inlägg under september 2009

Av Jonsson-Dahl - 13 september 2009 16:15

Idag kom vedspisen på plats, nästan. Den har varit i vägen i princip sen vi köpte den... och tung, 126 kg, är den så den flyttar man inte bara för att... Vi har inte beställt sidorna till den ännu så de står provisoriskt där. Det ska ju dit en skorsten också men det väntar vi med tills våren kommer och snön är borta från taket. Men det kommer att bli fint.


  

Av Jonsson-Dahl - 13 september 2009 16:00

Idag fick Carina tillfälligt tillstånd att få koka några ägg på spisen. Annars ska vi vänta med att laga mat tills fläkten är igång.


  


Av Jonsson-Dahl - 13 september 2009 16:00

Idag kom alla luckor på plast, vilken skillnad det blir i köket. Vi har valt att ha vitrinskåp på var sida fönstret och det blev ju hur bra som helst. Dessutom är det bara vaskskåpet som har luckor alla andra är lådor och det är mycket lättare att ha saker där då. Inget hamnar längst in...


  

Av Jonsson-Dahl - 12 september 2009 15:30

Det kom också upp en blandare i vasken i köket och diskmaskinen blev inkopplad. Thomas hade lite svårt för att hitta ett underlägg till diskmaskinen då han var i Sundsvall men hittade till slut en.

Det är förberett i skåpet för diskmaskinslangar och sladdar så det vara bara att dra ut dem där och koppla in. Kopplade in även vasken och avloppet. Härligt med vatten i köket... men vi har inget diskmedel så det blir ingen diskning idag...


      

Av Jonsson-Dahl - 12 september 2009 15:15

Idag blev det ett hål för spishällen och så kom den på plats. Efter det kom ugnen på plats. Vi har ju uppgraderat oss då det gäller både ugn och spis i förhållande till det som var orginal. Vi har ju induktionshäll och så en värstingugn. Det bästa är väl att den är självrengörande och att det är teleskop grejer i ugnen som gör att vi kan dra ut plåtarna och ändå är de på plast. Det är inte lika lätt att bränna sig på det sättet.


Thomas fick koppla om elen till 400 volt innan vi kunde sätta igång maskinerna.


      

Av Jonsson-Dahl - 10 september 2009 18:15

Vi bor mitt i skogen känns det som. Då Thomas åt frukost kom ett rådjur på besök... bara de inte äter upp alla våra blommor... annars är de välkomna!


  


Av Jonsson-Dahl - 9 september 2009 18:15

Bänkskivorna på kom på plats och så fick vi dit diskbänken med lite våld... när köket är på mm rätt så är det lätt att det blir svårt att få dit allt... Vi fick hugga in oss i väggen mot altanen men det kommer ju kakel där sen så ingen kommer att se det. Det blir mycket snyggare genast då man får på det.


    

Av Jonsson-Dahl - 8 september 2009 18:00

Idag kom fläkten upp. Varför ska de ta utrymmet ur ett helt skåp?? Ännu värre då de tar ännu mer plats. Vi som vill ha all plats vi kan få...

Vi har också fått upp en hylla ovanför vasken, den kommer vi att ha lampor i så småningom.


      

Ovido - Quiz & Flashcards