Alla inlägg den 6 september 2009

Av Jonsson-Dahl - 6 september 2009 17:45

Nu har hela nedandelen kommit på plats och det känns bra. Det är bara diskmaskinen och det lilla sidoskåpet som är kvar. Bänkskrivorna är inte ditsatta utan vi har bara lagt dit dem för vi ville se hur det skulle se ut och vi är nöjda med vårt val än så länge


      



Av Jonsson-Dahl - 6 september 2009 17:30

Vi fick koppla in vattenrören och så ska vi ha en brunn som de rekomenderar att man har om det blir vattenläckage i köket.

Det är en purisafe brunn och den har en backventil så den kan inte torka ur och därmed inte lukta... Det var lite pyssel för att få det tätt men vi gjorde en egen lösning med en wetstop duk, som vi har i badrummet och aqvastop. Vi fick göra hål i vaskskåpet så att allt fick plats. Det var med en fyrkantig sak som den ska moteras till så vi fick göra hål för det i golvet och det blev riktigt bra. Nu kan vi ha saker där utan att den sticker upp!


          




Av Jonsson-Dahl - 6 september 2009 17:00

Idag började vi på riktigt med köket, det som syns tydligast...

Först satte vi dit sockeln som skulle vara under spisskåpet. Spisskåpet har inga ben som det står på utan det ska luta på sockeln. Då den var på plats började det komma dit underskåp. Detta är ju lite precisionsjobb för detta måste ju stämma för att allt ska bli rakt.  


Detta känns som en milstolpe att äntligen kunna få ett kök!!


        

Bad

Av Jonsson-Dahl - 6 september 2009 16:00

Idag var det riktigt badpremiär för Carina. Vi har införskaffat ett böjligt rör som vi kopplat från avloppet i badkaret. Det som satt där från början fungerade inte nu när brunnen är på ett annat ställe. Innan då man badade fick man hälla ut vattnet sakta för annars hade vi haft en pool på hela ovanvåningen...  

Ovido - Quiz & Flashcards