Alla inlägg under maj 2009

Av Jonsson-Dahl - 17 maj 2009 20:34

Nu är det isolerat i toan uppe. Det var pyssligt att få dit det för det var så smalt mellan reglarna, 22,5 ni minns.... och på vissa ställen var det ännu smalare.

Av Jonsson-Dahl - 17 maj 2009 20:21

Vi ska ha två expansions kärl uppe på vinden. Thomas skruvade fast dem i golvet. Det var inte så lätt att jobba där inne, det var trångt och mörkt dessutom var det inte så lätt att få i skruvarna för det var inte så bra monterat.

Av Jonsson-Dahl - 17 maj 2009 20:13

Ibland går det lite väl fort. När vi skulle sätta upp humidboarden i toan uppe läste vi att det skulle vara cc 30. Den skivan är inte så stark som vanlig gipsskiva. Så det var bara till att sätta dit fler reglar. Så nu har vi cc 22,5 på många ställen... på vissa delar var det som tur var redan cc 30 och det var vi glada över, detta var ju ett jobb vi inte hade planerat...

Av Jonsson-Dahl - 16 maj 2009 20:06

Nu har det kommit upp spånskiva på väggen som ska vara inne i klädkammaren. Våra gipsskivor är gömda under alla listor, dörrfoder och lite annat. Carina har slängt mycket gipsskivor som blev över, halva bitar, men har som tur vad har jag sparat lite som vi kunde sätta upp här.

Av Jonsson-Dahl - 16 maj 2009 19:59

Nu är reglarna uppe där vi ska ha väggen. Nu vet vi även hur stor bastun kommer att bli. Det gäller ju att få väggen rak mot golv och tak.

Av Jonsson-Dahl - 16 maj 2009 19:49

Vi gjöt armeringsjärn kring alla vattenrör då vi gjöt plattan. Detta var för att de skulle hålla sig på plats under gjutningnen. Nu ska de bort och det är inte så lätt att vicka bort dem. Men starke Thomas har gjort det och det var många som skulle bort nu när vi skulle få dit väggen.

Av Jonsson-Dahl - 15 maj 2009 19:44

Nu när vi ska ha gäster får vi inte plats i husvagnen då barnen bor där och får då öva oss på att bo i vårt tillfälliga sovrum vi ska ha efter midsommar

Av Jonsson-Dahl - 11 maj 2009 19:38

För att vi ska kunna sätta upp vattenfördelarna till golvvärmen måste vi ha en vägg.  Därför måste vi sätta upp väggen i tvättstugan. Det räcker med att vi får upp väggen som är där vattenfördelarna sitter. Men för att räkna ut vart den ska vara måste vi skruva fast reglar i golvet som vi sen ska sätta vägg reglar på. Nu mäter vi upp vart den väggen ska vara och vi har kapat och gröpt ur reglarna så de passar.

Ovido - Quiz & Flashcards