Alla inlägg under maj 2009

Av Jonsson-Dahl - 21 maj 2009 20:49

Nu är golvvärmen på ovanvåningen lagd. Man klickar ner slangen i rännorna, det är ganska enkelt med det är inte lika enkelt att få dem runt i kurvorna. Frigoliten flög så vi var tvungna att lägga upp alla rännor först och sen slangen. Ibland for slangen upp och då fick vi lägga kakelpaket över för att hålla ner dem.

Vi borrade hål för att trä igenom slangen och vattenfördelarna sitter inne på vinden. Det känns bra att detta är klart.

Av Jonsson-Dahl - 21 maj 2009 20:35

Nu är det spacklat i badrummet uppe, eftersom att det var många reglar bak blev det många skruvar och mycket spackel...

Av Jonsson-Dahl - 20 maj 2009 21:56

Idag var vi och beställde klinker till golvet i toan uppe. Vi ska ha röda, blå, gröna och gula klinker plattor och det kommer att bli så snyggt...


Vi har även beställt ett runt fönster till toan uppe, som ska vara in mot vardagsrummet!

Av Jonsson-Dahl - 20 maj 2009 21:52

Nu har vi börjat med golvvärmen uppe. Det är frigolit skivor som det är metall skrivor på som ska leda värmen. Där emellan trycker man ner golvvärme slangen, vi saknade vindan vi använde då vi var ute men det är kortare slangar här uppe

Av Jonsson-Dahl - 19 maj 2009 21:07

För att "balkongen" skulle passa med trappen fick vi bredda den med 10 cm. För att kunna göra det fick vi ta bort vår tillfälliga trapp. Fick använda stegen för att komma upp sen när det var klart satte vi tillbaka den tillfälliga trappen där vi hade den från början. Då tar den betydligt mindre plats!

Av Jonsson-Dahl - 18 maj 2009 20:57

Nu har vi fått upp humidboarden i toan uppe. Det är en speciell skiva som man ska ha i våtrum, det kom nya regler förra sommaren och då skulle man använda sådana istället för gipsskivor. Nu visade det sig att det var glasfiber i dem och ur arbetsmiljösynpunkt var det inte bra för hantverkarna så nu har det en annan sorts skivor. Men då vi beställde huset skulle det vara sådana, de fungera ju bra och vi ska ju inte ha upp så många skivor.

Av Jonsson-Dahl - 18 maj 2009 20:54

För att det ska bli bra att hänga ett tvättställ på väggen har vi avväxlat där med lite reglar.

Av Jonsson-Dahl - 17 maj 2009 20:42

Så här fint blev det då golvvärmen kom upp på väggen!!

Ovido - Quiz & Flashcards