Alla inlägg under mars 2009

Av Jonsson-Dahl - 13 mars 2009 21:18

Idag kom den sista spånskive biten upp i vardagsrum/kök. Nu när vi har bocken kom vi upp och kunde skruva fast den. Det kändes bra och imorgon ska vi sätta upp de sista gipsskivorna där!

Av Jonsson-Dahl - 13 mars 2009 21:11

Äntligen kom vi igång med målningen, eller vi och vi... en målare har varit här idag och börjat spackla. Alla väggar är ju inte färdiga ännu men han gjorde de skivor vi satt upp. Han kom ju lite tidigare än vad vi planerat... så nu gäller det för oss att sätta upp skivor i helgen.

Av Jonsson-Dahl - 13 mars 2009 21:04

Idag blev det äntligen en bock tillverkad. Det har vi skullat göra länge men idag blev det av. Vi ska få upp alla skivor på väggarna och vi når ju inte upp fem och halv meter så vi behöver något att stå på. Den blev mycket stadigare än vad vi trodde från början. Det är en golvspånskiva överst så den är stadig att stå på eller sätta stegen på. Man kan ju använda den utan stege...

Av Jonsson-Dahl - 13 mars 2009 19:08

Vi var ju tvungen att flytta trappen då målaren är på väg. Vi ska ju sätta skivor på väggarna där och då är trappen i vägen. Det blev snyggare då vi flyttat trappen men den kommer nog att vara mer i vägen.

Av Jonsson-Dahl - 8 mars 2009 21:00

Nu har vi borrat fast tvättstugeväggen, den som är mellan tvättstugan och toaletten. Borret var för långt så då får man tejpa så man ser hur djupt man kan borra. Vi har ju golvvärmeslangar i betongplattan så man kan inte borra för djupt för då går slangarna sönder.

Men vi ha borrat med marginal så det är helt säkert. Men nu sitter väggen där.

Av Jonsson-Dahl - 8 mars 2009 20:53

Här kom Carina på hur jag skulle göra för att få in all spackel mellan skivorna. Började med en plastpåse som jag tog hål i, som när man spritsar vispgrädde! Men det höll inte så jag fick ta två plastpåsar och då gick det jättebra.

Nu är alla väggar i tvättstugan spacklade och slipade så nu ska det på tätskikt

El

Av Jonsson-Dahl - 8 mars 2009 20:33

Vi satte dit lite fler eldosor i tvättstugan. Det ska bli till tvättstugan / torktumlaren och så till Thomas strykjärn!! Han ska ju få ett strykbräde skåp här...

Av Jonsson-Dahl - 8 mars 2009 20:26

Nu har rören till tvättstugan kommit på plats. Dessa rör kommer att gå till vasken i tvättstugan och sen till tvättmaskinen. Jag tog ett kort på Thomas genom hålet...

Ovido - Quiz & Flashcards