Alla inlägg under januari 2009

Av Jonsson-Dahl - 24 januari 2009 20:52

Vi gillar att fika och vi hittar alltid små ställen att sätta oss och fika på...

Av Jonsson-Dahl - 24 januari 2009 20:48

Nu är ju katterna tillbaka igen och de får bo inne i huset nu om de vill och de vill de för det mesta. Pricken vill visserligen vara ute mycket men kommer gärna in i värmen. Maten finns ju där nu...

El

Av Jonsson-Dahl - 24 januari 2009 20:44

Här har vi gjort ett hål i väggen för att nå elkablar till olika delar i huset och till garaget. Den tjocka svarta, matarkabeln, är den som vi drog från garaget till huset för el till huset.

I det andra gula röret ska det dras tv och lan kablar till garaget och friggeboden.


Av Jonsson-Dahl - 24 januari 2009 20:40

Nu sitter vattenledningen på plats och nu ska den inte flyttas mer. Vi får sätta skivor runt men det är det värt för den ska inte lossna igen. Vi har satt tätskiksmatta på sen så den är beredd för våtrum.

Av Jonsson-Dahl - 24 januari 2009 20:30

Idag slängde vi ut det sista skiten som blivit sen vattenspridningen i onsdags. Det är ganska många kartonger som blivit förstörda av vattnet och på vissa ställen dröp det fortfarande vatten ur.

Vi flyttade tillbaka köket igen i in i sovrummet! Nu står det på reglar...Carina hade ingen chans att komma undan...

Denna dag gick åt till att röja så imorgon kan vi börja bygga på riktigt.

Av Jonsson-Dahl - 21 januari 2009 21:45

Idag vaknade vi av att det var kallt i husvagnen och att strömmen hade gått. Thomas gick upp för att kolla och efter nån minut var det ström igen och Carina började göra frukost. Då Thomas inte kom gick jag upp och kollade vart han tog vägen.

Då jag öppnade dörren såg jag katastrofen, hela golvet var fullt med vatten...allt flöt...man blev ju så chockad! Klev in och bara stod där...


Jordfelsbrytaren hade löst ut då kablarna hamnade i vatten, tack för att vi har jordfelsbrytare...


Det blev ingen frukost! Vattenslangen, huvudslangen, den enda vi har i huset hade släppt i kopplingen och vattnet hade sprutat ut där i någon timme, vi vet inte hur länge. Thomas ringde försäkringsbolaget och de sa att vi skulle återkomma efter 8 då skaderegleraren var på plats.


Thomas har varit så duktig att satt allt på reglar så det inte står direkt på golvet, det har Carina tyckt varit onödigt och därför hamnade troligen köket direkt på golvet... så nu fick vi börja med att flytta upp det på ovanvåningen, ta av plasten och kolla om det var okej och det var det.


Thomas föräldrar kom också och vi började sopa undan vatten men det kändes lönlöst, gick istället och åt frukost. Sen kom en Thomas åkte till stan och hämtade en vattendammsugare och så sög vi upp vattnet. Då Carina kom hem var det "bara" fuktigt på golvet men saneringsmannen tyckte inte det såg så farligt ut, men det är ju klart vi har ju inget golv ännu...


Det är ju fortfarande fuktigt och under alla saker är det fortfarande blött. Så nu måste vi flytta runt allt igen och sätta det på reglar så det kan torka undertill.


Thomas föräldrar åker hem imorgon för nu kan vi inte göra något mer än att hoppas att det torkar fort. Men då vi satt där och deppade ihop sa Thomas att det hade varit värre om vi hade krockat! Det är sant...det är ju bara materiella ting...


Av Jonsson-Dahl - 20 januari 2009 21:43

Idag kom äntligen mellan väggen i tvättstugan upp och nu är det äntligen ett rum. Dessutom kan man nu gå på toa lite mer i skymundan innan var det fri utsikt för alla som kom in i huset!

Det är en liten milstolpe att vi fått upp den väggen. Nu hinner vi kanske få in värme innan våra skånegäster kommer den 13:e

Av Jonsson-Dahl - 19 januari 2009 21:31

Idag kom Thomas föräldrar och då blir det mycket gjort... de bara jobbar och lagar mat.

De har satt skivor, vilket är deras favoritsyssla.

Thomas har satt el och då Carina kom hem från jobbet hjälptes vi åt att sätta upp reglar i taket i tvättstugan. Då det är klart kan man sätta upp mellan väggen och det blir äntligen en tvättstuga!

Ovido - Quiz & Flashcards