Alla inlägg den 31 maj 2008

Av Jonsson-Dahl - 31 maj 2008 21:16

Vi hade tänkt oss att gjuta plintarna till friggeboden nu i helgen. Så vi mätte ut vart garaget skulle stå och utifrån det planera vart friggeboden skulle stå. Det visade sig att det var otroligt mycket stubbar just där friggeboden skulle stå. Det finns mycket stubbar på hela vårt tomt som grävaren ska ta upp men inte idag. Vi fick helt enkelt ställa in plintgjutningen denna helg till Thomas stora besvikelse. Vi ligger ju redan efter i schemat och det är mycket pga grävaren som inte kommer förrän in i juni. Det var planerat att han redan skulle varit färdig med grävningen nu. Men det är inget att göra åt.

Men sätter vi plintarna nu så kommer de att lossna igen då han gräver upp stubbarna så det är ingen idé.

Vi letade i alla fall upp platsen där förrådsboden ska stå.

Av Jonsson-Dahl - 31 maj 2008 20:57

Jag försökte få träden på bild då de föll men de och kameran var inte samspelta men tredje gången gilt fick jag med ett träd då det föll...


Vi har inte så många träd på vår tomt, desto fler stubbar...Men vi ska ta bort 3 tallar för de står där huset ska stå. Dessa tre långa tallar kommer senare att bli ved. Det var ganska stora tallar så vi klarar oss nog ett tag.


Motorsågen ville inte riktigt som Thomas ville men efter många svordomar och lite mekande så gick det bra. Men Thomas klagade lite över värmen men jag kunde inte förstå honom...det var ju hur skönt som helst!

Av Jonsson-Dahl - 31 maj 2008 20:00

Här är Thomas beredd på att fälla träden. Det var inte så lätt för honom för det var 25 grader varmt och byxor, stövlar och handskar är fodrade, min man svettas dessutom lätt!

Det började dessutom blåsa så det ena trädet föll bra men det andra två fick han fälla åt fel håll

Ovido - Quiz & Flashcards