Alla inlägg den 29 maj 2008

Av Jonsson-Dahl - 29 maj 2008 08:39

Thomas har alltid haft en dröm om att bygga själv och Carina skulle aldrig bygga själv. De jag hör som har byggt själv har fått ge vika för så mycket för det skulle kosta för mycket att ändra. Ska man bygga nytt ska man ju bygga som man själv vill ha det och därför har vi valt ett lösvirkes hus. För er som inte är med i branschen är det att det kommer som plockepinn! Många bräder är färdigkapade men man spikar själv ihop dem på plats. Idag är det annars vanligt med hus som kommer halvfärdiga men tapeter och el indragen och så byggs de ihop på plats och på kvällen kan man ha värme på.


Nu har vi fått göra mycket ändringar själv till en mycket ringa kostnad, ca 3500 kr. Vi har i princip flyttat alla innerväggar, vissa bara några cm och vissa har vi helt tagit bort.


Vi bestämde oss tidigt för att vi skulle ha ett lösvirkes hus och så försvann många företag. Anledningen till att vi valde vårt hus var att vi blev helt förtjusta i att det var full takhöjd i vardagsrum och kök samt att de var halv i varandra. Luftigt och bra. Thomas ville ha ovanvåning men det ville inte Carina så vi gick halva vägen var med ett loft. Man få ju lite gratis uppvärmning där uppe. I början kommer loftet att bara vara ett rum samt toalett. Men förhoppningsvis kommer loftet att fyllas med ungar och barnrum och då kan vi sätta upp en vägg så det blir två sovrum till där uppe.


Ni kan hitta vårt orginalhus på http://www.fiskarhedenvillan.se/addition/house/house.php?house_id=55&pageId=418&rid=338

Den heter Orren, vi har tagit bort ett sovrum nere och gjort ett större badrum. Carina har fått en "punshveranda", ett inne/ute rum. Det är fullt isolerat men det är mycket fönster så där kan man ligga och läsa en bok året runt och njuta av solen utanför.


Vi har mätt och mätt, flyttat väggar och flyttat tillbaka. Det har varit mycket funderade kring huset. Vi har tagit våra möbler som vi velat ha kvar och mätt dem och flyttat dörrar så de får plats. Så vi har möblerat vårt hus redan innan vi flyttat in.

Här nedan kommer en ritning på hur vårt hus ser ut nu men den är kanske lite svår att se på men...

Ovido - Quiz & Flashcards