Alla inlägg under oktober 2008

Av Jonsson-Dahl - 13 oktober 2008 10:29

Vi har ju ett rejält ventilations system, det är lag på det i nybyggda hus och vi har kanske valt ett lite bättre system men det kan det ju vara värt när det väl är på plats. Men det har varit lite knepigt att få ihop det, det är många rör, olika storlekar och så ska det få plats så man ändå kan isolera kring. Det har varit lite bökigt.

Nu är all ventilationen som ska vara inne i taket på loft sidan. Vi måste ju ha in det innan vi isolerara. Det mesta av ventilationen är dessutom i det innertaket. Det utmynnar sen i tvätt stugan. Där ska vi ha ventilationsaggregatet, men det kommer till senare då vi har väggen klar bakom.

Av Jonsson-Dahl - 12 oktober 2008 10:13

Vi har valt att ha ett svartvitt rutit golv i tvättstugan. Det är inte helt vitt och svart men ganska nära. Det är klinkers och då vi handlade detta hittade jag en roligt groda. Som är i samma färger som golvet. Det fanns olika sorters motiv men vi valde grodan och jag kan ju säga att det var ett mycket högt m2 pris men vi skulle ju bara ha en!

Nu ska denna grodan få en fin plats i tvättstugan så den alltid syns, det blir nästa projekt...

Av Jonsson-Dahl - 12 oktober 2008 10:09

Då vi städade hittade vi staket räcken. Vi har undrat lite vart de fina bräderna skulle kunna vara någonstans. De kom tillsammans med bastubräderna och de verkade inte passa in där. Men då kom Thomas på vart de skulle vara, staketbräder och Carina målade genast dem så vi blev av med dem.
När de var sen var torra dagen efter la jag ut dem och flyttade runt lite så de fick plats under taket.

Av Jonsson-Dahl - 12 oktober 2008 10:04

Idag städade vi, visserligen känns det onödigt men det känns samtidigt bra ju då. Vi skulle bära in allt kakel och klinkers och då var vi tvungen att få plats med det någonstans.

Så nu är tvättstugan damsugad och det känns bra.

Vi flyttade även gips skivor. För att vi ska kunna isolera taket i uterummet var vi tvungna att få ut lite gipsskivor. Byggarna satte in dem där och det var ju lite dumt då det är svårt att få ut dem då det är en vägg emellan så man får ta ut dem via dörren in till sovrummet.

Av Jonsson-Dahl - 12 oktober 2008 09:51

Nu håller vi på att sätta upp nästa tak. Del två av fyra. Man måste göra hål för eldosor och ventilation. Det är det som är kryxet och lite krångligt. Sen måste man mäta hela tiden så taket inte drar snett och det är lätt hänt. Det diffar på några mm men på ett sådant långt tak är det ingenting.

Det tog 1½ dag att få upp det men då finns det så mycket annat att göra emellan så det skulle nog tagit en dag om man bara satt upp taket.

Av Jonsson-Dahl - 11 oktober 2008 09:57

För att vi ska kunna få hål i takpanelen för el och ventilation avvänder vi oss av en hålsåg. Man sätter den på skruvdragaren och så blir det som ett jättestort borr. Detta måttet är samma som eldosorna. När man tar hål för ventilationen som inte är i samma mått får vi såga den med sticksågen. Det finns säkert hålsågar i alla mått men vi har inte införskaffat allt... men det är inte långt därifrån... har en teknik glad man...

Av Jonsson-Dahl - 8 oktober 2008 09:07

Thomas har idag kapat och målat 72 takpanelbräder. Det var panel över allt. Det är inte lätt att få plats med alla dem.

Ovido - Quiz & Flashcards