Alla inlägg under oktober 2008

Av Jonsson-Dahl - 26 oktober 2008 22:13

Nu är äntligen allt tak isolerat förutom uterummet. Vi har varit borta mycket nu, jobbet stör fritiden för mycket, som Thomas brukar säga!!

Det var nästan storm ute och det märktes då vi skulle sätta i de sista vita vindskivorna, de nästan blåste bort. Så vi märkte nästan för vart fack som blev isolerat att det blev varmare inne.


Av Jonsson-Dahl - 20 oktober 2008 21:51

Nu är tre fjärde delar av taket isolerat - hurra!

Det känns otroligt bra, nu är det ett stort fack kvar men det ska vi fortsätta med imorgon. Där saknas det lite vita vindskivor men de ska också dit.

Av Jonsson-Dahl - 18 oktober 2008 21:47

Nu är tvättstugan isolerad färdig. Det lilla taket isolerade Carina, men fick hjälp av Thomas med vindduk och reglar. Det är lika skönt varje gång det är något som blir färdigt.

Av Jonsson-Dahl - 16 oktober 2008 21:40

Vi ska ju ha en centraldammsugare och har gjutit in ett rör som går från klädkammaren till tvättstugan. Så vi kan ha dammsugaren i tvättstugan medan uttaget kan sitta mitt i huset.

Även här måste luften åka ut någonstans och det blir också nedan för taket.

Av Jonsson-Dahl - 16 oktober 2008 21:26

För att vårt ventilationssystem ska fungera måste vi få in luft någonstans ifrån och det kommer från väggen, precis under taket. Den dåliga luften som vi ska skicka ut åker ut genom taket via en takhuv. Sen far den omkring inne i rör och åker ut och in lite här och där i huset...

Så den via den vita huven kommer den rena luften in och kör runt i huset och åker ut genom taket...hoppas alla förstår!!

Av Jonsson-Dahl - 16 oktober 2008 21:12

Idag var Thomas på taket och gjorde hål för takhuven till köksfläkten. Det gäller att fixa sådant innan det blir snö.

Nu har vi två takhuvar, en för spisfläkten till vänster och en till ventilationen och den är till höger. Det visade sig att de var precis lika och det passar ju bra.

De passar precis så man tar bort en takpanna och sätter dit den istället, klokt tänkt av någon...

Byn

Av Jonsson-Dahl - 16 oktober 2008 10:57

Vi fått lite förfrågningar om hur det ser ut runt i kring. Nu kan ni se det. Vissa kort är tagna från andra sidan åkern. Det är tre hus som håller på att bygga men det ska säljas fler tomter men inte så vi missar utsikten. Den ser ni också, från ett fönster på ovanvåningen och från ingången.

Av Jonsson-Dahl - 15 oktober 2008 10:37

För att våra träd ska ha en chans att överleva har vi satt ner pinnar i marken som stöttar dem och de har vi bundit fast trädet i. Vi har dessutom klätt in dem i vindduk för att skydda dem ytterligare. De ser nu ut som Klux Klux Clown... en kväll då det var fullmåne såg det lite läskigt ut...

Ovido - Quiz & Flashcards