Alla inlägg under augusti 2008

Av Jonsson-Dahl - 7 augusti 2008 20:32

Idag kom det upp en trappa till ovanvåningen och det blev ett golv lagt där och det skruvades fast och limmades.

Av Jonsson-Dahl - 6 augusti 2008 20:11

Idag fixade Thomas och Magnus nocken. Så på en och en halv dag hade vi taket klart med plåtar, tak och nock!

Av Jonsson-Dahl - 5 augusti 2008 19:50

Idag kom taket upp. Bondens jobbare kom med hjullastaren och lyfte upp pallarna med takteglen på. Sen började vi, Thomas, Carina, Magnus och Joel (Thomas pappa) att lyfta av dem från pallen och lägga ut dem där Magnus hade satt kryss. De var inte så lätta, vägde ca 10 kg och då är det fyra taktegel i varje packe, så det kändes lite i benen då man var färdig. Magnus sprang dock på taket med sina packen med taktegel.

Efter lunchen lades takteglet på. Då höll sig Carina på marken. Thomas fixade med plåtarna medan Magnus och Joel la taket och Magnus la nog 3/4 av all tak.

Innan kvällen var allt taket på och det var bara nocken som saknades.


Grannarnas arbetare kom och undrade om vi kunde jobba lite hos dem för de har hållt på hur länge som helst och inget tak har kommit upp...

Av Jonsson-Dahl - 2 augusti 2008 22:05

Thomas mamma och moster började att isolera inne i huset. Det gick fort. Det finns hur mycket isolering som helst men det är för att vi valt extra isolering överallt.

Vi ska ha 240 mm isolering i väggarna och vi ska ha minst 390 mm i taket(det är snetak och då motsvarar det ca 600 mm för ett plant tak). Vi är inte överens om riktigt ännu hur mycket vi ska ha.


Av Jonsson-Dahl - 2 augusti 2008 14:05

Nu börjar det även komma upp foder runt fönsterna. Men det är mycket pyssel och det kommer att ta tid.

Först ska det sadlas på runt fönstrena och sen ska det på foder. Plåtar ska dit och då måste man haka ur och det ska målas sen innan man kan sätta fast plåten på riktigt.

Thomas mamma målade alla foder, en gång med grundfärg och två med rött.

Av Jonsson-Dahl - 1 augusti 2008 13:50

Nu börjar fasade ta form. Det blir jättefint! Färgen vi valt passar perfekt och ger liv åt huset. Den ena grannen är så avundsjuk på vår fasad och det känns ju bra att folk tycker att det blir bra.

Det går fort att få upp bräderna och ribben.

Fick låna en byggnadsställning av bonden så vi kom upp till nocken.


Alla har hjälpt till med fasaden för det behövs måling, kapning, uppspikning och handräckning så alla kan han en uppgift.

Ovido - Quiz & Flashcards