Alla inlägg under augusti 2008

Av Jonsson-Dahl - 22 augusti 2008 07:28

Det börjar bli kallt och man vill inte ha dörren öppen för att få in ström. Då är det läge att dra in matarkabel i huset.

Det var inte lätt för den var stor, 5 gånger 6 kvadrat så den var styv och inte så lätt få dit. Den var bångstyrig.

Den ska gå igenom ett rör som är ca 25 meter lång och går 2 meter under marken. Vi tryckte ner den från garageplattan och så kom den upp i tvättstugan.


Vi hörde inte varandra då jag var inne i huset och Thomas på garageplattan, men vi kunde prata med varandra i det andra elröret som vi dragit parallellt. Det kändes som när man var liten och pratade i rör med varandra.


För att få ner den krävdes det att den smörjdes med diskmedel och då var den helt plötsligt inte så lätt att trycka ner, halkade bra!

Carina tog emot den i huset och vi hade satt fast den i en nylonlina som fanns i röret, jag drog och Thomas tryckte. Vi var lite rädda att linan skulle gå av för den var bra spänd. Ibland fick jag hjälp att dra i tråden för kabel satt ibland fast någostans under jorden.

Detta var ett otroligt tufft jobb...

Men till slut kunde jag jubla ut till Thomas om att den var framme i tvättstugan. Hurra, hurra, hurra....


När det väl var klart så monterade vi en byggcentral inne i huset och kopplade el på den så nu har vi el i huset.

Vi drog även en mindre kabel till friggeboden så även där är el nu, inte helt indraget men det kommer att bli.

Av Jonsson-Dahl - 21 augusti 2008 20:10

När golvet var lagt på loften började jag att isolera. Det var lite trångt i hörnen men det gick bra.

Det finns ju en liten katt Tutan som gillar att vi har ett loft. Hon ligger ofta där och spanar ut...

Av Jonsson-Dahl - 18 augusti 2008 19:57

Jag tycker att fast att vi har ett lätt målat hus, bara en gång strykning, så är det ändå mycket målning. Alla foder ska målas tre gånger och Thomas kapar dem eftersom jag målat dem så då är det bara att måla om igen.

Av Jonsson-Dahl - 17 augusti 2008 19:43

Vi har ju haft en byggnads ställning som vi användt då vi har satt fasadbräder och foder på ovansidan av huset. Men utan ställningen hade det varit svårt att klara av denna uppgift.

Thomas har suttit där uppe och spikat och jag har varit där nere och hantlangat.  

Av Jonsson-Dahl - 14 augusti 2008 19:28

Idag har vi hämtat vår köksspis. Det är en smalspis Viking 30 som vi ska ha i köket. Det kanske blir strömavbrott eller bara för att det är mysigt. Det går ju bra att koka vatten på den.

Vi har även beställt sidoplattor som man måste ha för att det inte ska bli så varmt på sidorna. Nu kan man ha skåp intill

Av Jonsson-Dahl - 11 augusti 2008 22:13

Foder kring fönstrena tar tid, det är mycket pilligt göra och därför tar det lång tid. Men nu äntligen blir de färdiga ett efter ett.

Av Jonsson-Dahl - 7 augusti 2008 21:55

Hängrännorna fick ju komma upp innan taket kom på för sen är det för sent. Thomas fick klippa hål för att få ner stuprören sen. Men de kommer vi att sätta dit senare.

Av Jonsson-Dahl - 7 augusti 2008 21:11

Thomas föräldrar tyckte att de var för kallt att bo i tältet så de tog med sig ett eget och satte upp det inne i huset! Sen stoppade de in tjocka madrasser och visserligen var det kallt vissa nätter, speciellt på sen natten och det var det även i friggeboden, den är ju inte heller isolerad ännu.

Ovido - Quiz & Flashcards