Alla inlägg under juni 2010

Av Jonsson-Dahl - 6 juni 2010 15:15

Idag kom lådorna upp som vi ska gjuta i imorgon. Även en hårdare isolerings skiva ska vi ha i botten. Vi fick göra tre plintar till, en för torkvindan och två till den lilla altanen på framsidan.


      

Av Jonsson-Dahl - 5 juni 2010 15:15

Nu är allt undanplockat där vi ska ha altanen. Detta ligger nu på marken utanför på pallar. Så imorgon kan vi börja med altanförberedelserna


    

Av Jonsson-Dahl - 5 juni 2010 15:00

Det tog fem dagar att få upp 40 lister. Det tog tid men det var inte så lätt. Det  var mycket konstiga vinklar och Thomas hittade en tabell på nätet där man kunde lista ut hur man skulle göra. Så ska man räkna med hur lång tid det tog men all tankeverksamhet skulle det ta 14 dagar. Så nu förstår även Thomas varför alla inte får upp sina lister.

Pappret på den ena bilden är uträckningarna på vinklarna... gjorde mallar så man kunde passa emot.


            

Av Jonsson-Dahl - 4 juni 2010 15:00

Nu har vi fått ett lass, eller fyra lass matjord.  Det var 44 kubik, en lastbil men släp som vara här två varv. Den består av 35 % sand och resten åkerjord. Den ser jättefin ut och vi tror det räcker till framsida och vårt lilla odlingsland. Fats det är sent tänker jag odla lite, det är ju ljust dygnet runt så det händer ju saker ändå.  



Av Jonsson-Dahl - 1 juni 2010 14:30

Nu äntligen har vi börjat med taklisterna. Det är inte så lätt eller kul att var högt uppe i luften och sätta lister 5,7 meter ovan mark... när man dessutom behöver använda båda händerna och ingen kvar att hålla i stegen.

Men fint blir det...


          

Ovido - Quiz & Flashcards