Alla inlägg under november 2009

Av Jonsson-Dahl - 25 november 2009 19:15

Nu är lilla rummet helt klart för måling. All el är satt och det finns både spånskiva och gipsskiva på väggarna och avloppsröret är inbyggt. Taket kommer vi inte att sätta förrän efter målaren har varit här.


    

Av Jonsson-Dahl - 24 november 2009 17:45

Nu har våra arbetare kommit tillbaka, Thomas förädrar... och de ska isolera och sätta skivor denna vecka. De började i lilla rummet där elen var klar.


      

Av Jonsson-Dahl - 24 november 2009 17:30

Nu har el dragits i lilla rummet så nu är det klart för att sätta skivor. Det är alltid en diskussion bakom elen, vart ska vi ha eluttagen? Vart ska möbler stå?


    

Av Jonsson-Dahl - 24 november 2009 17:00

Eftersom att vi har badrum på ovanvåningen så måste ju avloppet gå någonstans. Vi vill ju inte att det ska synas, framför allt inte höras, så bygger vi in det. Så nu har reglat runt om det så det går att sätta skivor på det. Det är mest i lilla rummet men även lite i vårt sovrum. Där kommer det dock inte att synas då det kommer sidan om garderobs väggen.


    

Av Jonsson-Dahl - 24 november 2009 15:15

Igår kom fiber noden, centralen på plats. I från den kan vi få både bredband och telefon. Bredbandet gick fort att få in. Så fort vi hade anmält oss så kunde vi använda det men vi hade inte packat upp routerna så vi väntade tills idag. Det tog lite tid för routern att hitta och ställa in sig men till slut var det klart och vi hade bredband. Vi tillhör Stadsnätet i Östersund och de finns det flera olika företag att välja på, både när det gäller bredband och telefoni.


Telefoni var inte lika lätt att få för de ska skicka saker som man ska koppla in innan man kan använda telefonen.

Av Jonsson-Dahl - 23 november 2009 16:45

Idag fick vi TV i friggeboden, var och handlade en igår och drog antenn kabeln under jorden. Thomas drog i garaget och Carina matade från huset. Det är dvd i denna TV och så har man de fria kanalerna. Det kan ju vara skönt för dem som bor där att kolla lite TV då de tröttnat på oss...

Där har nu även kommit ut en microvågsugn till friggeboden.


    

Av Jonsson-Dahl - 23 november 2009 15:15

Idag kom de sista killarna för fiberinsättningen och nu har vi beställt bredband och det fungerade direkt. Men vi väntade till morgonen efter och satte då in vår router och vips hade vi trådlöst breband.


  



Av Jonsson-Dahl - 21 november 2009 16:30

Nu har vi centraldammsugare i hela huset. Så nu kan vi använda den på ovanvåningen (om vi får plats med slangen...) för där nere nöjer vi oss med byggdammsugare än så länge!


      

§

Ovido - Quiz & Flashcards