Alla inlägg under juli 2009

Av Jonsson-Dahl - 4 juli 2009 21:20

Nu är taket färigt. Nocken kom upp idag. Tack vare att vi har en byggnad i vinkel fick vi ha en special nockpanna i vinkeln. Grabbarna springer på taket som om de vore på marken!!

Av Jonsson-Dahl - 4 juli 2009 21:06

Idag skar Thomas av takpannorna i ränndalarna. Det var ett jobbigt jobb, dålig arbetsställning och hett. Det var otroligt varmt denna dag och mitt i solen, svart tak och massa kläder.

Det rök också ganska bra så han fick ha ansiktsmask på sig. Det blir däremot snyggt!

Av Jonsson-Dahl - 4 juli 2009 20:54

Idag har vi diskat för första gången i diskhon i tvättstugan. Det kändes på riktigt. Visserligen måste vi värma vattnet i vattenkokaren men vi har ju i alla fall rinnades vatten!

Av Jonsson-Dahl - 3 juli 2009 20:46

Det var meningen att resten av taket skulle upp imorgon men nu kunde inte bondens pappa då utan han kom nu på kvällen.  Så allt takteglet blev upplagt men inte utlagt!

Det behövdes några pinnar som markerade våra brunnar för han inte skulle köra över dem då han skulle in med hjullastaren mellan husen. Det var lite nervöst att se på men han är skicklig...

Av Jonsson-Dahl - 3 juli 2009 20:23

Idag kom bonden pappa och rensade upp lite bakom garaget. Där har legat högar med jord, stubbar och allt annat skit. Nu känns det helt plötsligt snyggt ut då man tittar bak där. Man kan även gå utan att bryta benen...

Av Jonsson-Dahl - 3 juli 2009 17:21

Plastband, plastband och åter plastband. Varje packe med 4 takpannor har ett plast band runt sig så det blir mycket band... dessa hamnar natruligtvis lite här och var och det finns miljoner av dem. Idag gick jag och plockade upp alla men naturligtvis var det inte alla... det kommer till nya hela tiden... vart kommer de ifrån!!!

Av Jonsson-Dahl - 3 juli 2009 17:16

Redan nu är garaget en förvaringsplats. Idag kom all råspont som blivit över in där, man vet ju inte när regnet kommer att komma!

Av Jonsson-Dahl - 3 juli 2009 17:12

Naturligtvis sätter man upp vindskivorna först...

Ovido - Quiz & Flashcards